Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Ο μεγάλος καυγάς που οδήγησε στον χωρισμό τους το 2016

97

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον χωρισμό της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ.

Οι δυο τους αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους το 2016, μετά από 10 χρόνια σχέσης και έχοντας αποκτήσει μαζί έξι παιδιά, για την επιμέλεια των οποίων βρίσκονται ακόμα σε δικαστική διαμάχη.

Το πρώην λαμπερό ζευγάρι του Χόλυγουντ χώρισε μετά από έναν καυγά που είχε κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής πτήσης. Μάλιστα, μαζί βρίσκονταν και τα παιδιά τους.

Η ηθοποιός προσπαθεί να κάνει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει την κηδεμονία από τον Μπραντ Πιτ.

Πριν λίγους μήνες φημολογούνταν πως εκείνη βρίσκεται πίσω από τη μήνυση στο FBI, με το όνομα Τζέιν Ντόου. Στην μήνυση ζητά λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα της υπηρεσίας για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που συνέβη το 2016 στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τη Puck, επιβεβαιώθηκε πως η ηθοποιός ήταν εκείνη που κατέθεσε αγωγή κατά του FBI, σύμφωνα με το Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας. Η αναφορά FOIA αφορούσε «την έρευνα της υπηρεσίας για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια. Σε αυτό εμπλέκονταν ως θύματα και μάρτυρες η ενάγουσα και τα ανήλικα παιδιά της».

«Πριν από αρκετά χρόνια, ενώ η ενάγουσα, ο τότε σύζυγός της και τα παιδιά τους, που ήταν όλα ανήλικα, ταξίδευαν με ιδιωτικό αεροσκάφος, ο Μπραντ Πιτ φέρεται να επιτέθηκε σωματικά και φραστικά σε εκείνη και στα παιδιά», γράφει η αναφορά.

Η μήνυση συνεχίστηκε επίσης για «καλύτερη κατανόηση της έρευνας του FBI και για τη λήψη πληροφοριών που είναι απαραίτητες ώστε τα παιδιά της να λάβουν ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική για τραύματα».

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης

Η DailyMail εξασφάλισε μερικά από τα νομικά έγγραφα της δικαστικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμά της, ο Μπραντ Πιτ επιτέθηκε στη Τζολί.

Της έχυσε μπύρα και την πήγε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, την άρπαξε από τους ώμους και την κούνησε βίαια ενώ φώναζε πως «κατέστρεφε την οικογένειά τους».

Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Μάντοξ, παρενέβη και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο Μπραντ επιτέθηκε και σε εκείνον. Το συμβάν μεταφέρθηκε στις αρχές από ανώνυμη κλήση.

Επίσης, η ηθοποιός κατέθεσε ότι υπήρξε «ένταση» μεταξύ της ίδιας και του πρώην συζύγου της, προσθέτοντας ότι οι πράξεις του την έκαναν να αισθάνεται σαν «όμηρος». Καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, ο ηθοποιός συμπεριφερόταν σαν «τέρας», παραπονιόταν ασταμάτητα και ούρλιαζε στα παιδιά.

Το FBI διερεύνησε την υπόθεση, αλλά ανακοίνωσε δημοσίως ότι κλείνει την έρευνά του. Η απόφαση για το περιστατικό ήταν πως  ο Μπραντ Πιτ ήταν αθώος.

Το 2016, ο ηθοποιός φέρεται να ήταν υπό έρευνα για κακοποίηση παιδιών τόσο από το FBI όσο και από το Τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες μετά το περιστατικό που συνέβη. Κανένα από τα δύο δεν προχώρησε σε κατηγορίες.

«Το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών της Κομητείας του Λος Άντζελες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πιτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε παραδεχτεί ότι είχε προβλήματα με το αλκοόλ, δεν κακοποίησε σωματικά κανένα από τα παιδιά του, οπότε απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα έγγραφα.

Η Τζολί προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποδείξει τους ισχυρισμούς της και επέμενε συνεχώς να γίνουν νέες έρευνες. Όταν ο φάκελος έκλεισε, η ίδια ζήτησε εξηγήσεις, τις οποίες και δεν πήρε ποτέ. Γι’ αυτό και προχώρησε σε αγωγή εις βάρος της υπηρεσίας, προκειμένου να λάβει έγγραφα σχετικά με την ομοσπονδιακή έρευνα κατά του Πιτ.

Πηγές από το περιβάλλον του Πιτ αρνούνται ότι εκείνος έβλαψε τον γιο του: «Είναι κατηγορηματικός ότι δεν έφτασε στο επίπεδο της σωματικής κακοποίησης, ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σωματικά. Δεν χτύπησε με κανέναν τρόπο το παιδί του στο πρόσωπο. Δεν το έκανε αυτό. Είναι κάθετος σε αυτό. Έβαλε τα χέρια του πάνω του, ναι, γιατί η σύγκρουση ήταν ανεξέλεγκτη, αλλά δεν τον χτύπησε ποτέ».

Επίσης, η πλευρά του ηθοποιού υποστηρίζει η Τζολί τα κάνει όλα αυτά για να έχει την προσοχή του Τύπου στις κατηγορίες εναντίον του και για να αμαυρώσει την εικόνα του.