Φεγγαράδα στην Πύδνα

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

368

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 9 χρόνια ΟΛΑ τα μέλη της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών (ατομικά το καθένα φέτος!), μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και το φωνητικό σύνολο «de profundis» μας χάρισαν μια βραδιά αντάξια του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Παρά τον όχι και τόσο καλό καιρό και παρά τις αντιφατικές και «παραπλανητικές» ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών η «φεγγαράδα στην Πύδνα» έγινε κανονικά με τους πολύ πλέον των χιλίων τυχερών ακροατών να απολαμβάνουν το ολόγιομο φεγγάρι στο ομορφότερο μπαλκόνι του Θερμαϊκού.

Από την αρχή της συναυλίας και την αντίδραση και συμμετοχή του κοινού φαινόταν ότι ο μαέστρος Ευθύμης Μαυρίδης «ξεπέρασε» τον εαυτό του.

Το πρόγραμμα των τραγουδιών επιλεκτικά και σοφά επιλεγμένο ταίριαζε απόλυτα με το ειδυλλιακό περιβάλλον και η ψυχική έξαψη της βραδιάς απογειώθηκε με την ερμηνευτική ικανότητα όλων των συντελεστών.

Η δημοσιογράφος κα. Μαρία Βούλγαρη παρουσίασε ένα πρόγραμμα μεστό και χωρίς κενά.

Η ορχήστρα πολύ καλά συντονισμένη και κουρδισμένη, η χορωδία ζούσε αυτό που τραγουδούσε και οι έκτακτες συμμετοχές γεμάτες εκπλήξεις.

Εναλλαγές από το αισθαντικό στο δυναμικό, από το λυρικό στο χορευτικό, από την όπερα στην ποπ και στο σόλο βιολί, όλα ήταν σωστά επιλεγμένα, τοποθετημένα και με ερμηνείες υψηλότατου επιπέδου..

Οι δύο σολίστ Ιωάννα Ηλιάδου και Κωνσταντίνος Πασχάλης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στο δύσκολο έργο τους.

Από τις έκτακτες συμμετοχές, ο νεαρός Jerome Rizos ήταν εκφραστικότατος στο βιολί, η μεσόφωνος Μαρία Τσομπανοπούλου εξαιρετική στην Habanera από την Carmen, οι αδελφές Ζωή, Κλεοπάτρα, Μαρία και Μαρκέλλα Ανδρικοπούλου στο τραγούδι και ο Πέτρος Κακούρης στην κιθάρα απαράμιλλοι στο Halleluja του Leonard Coen, και οι Μαρία Βούλγαρη, Μαρία και Κοσμάς Τσοπανόπουλος απολαυστικοί στα ρετρό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που τα μέλη της χορωδίας (ύστερα από πρόταση του οραματιστή και εμπνευστή της φεγγαράδας της Πύδνας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία της) κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, τίμησαν τον αρχαιοφύλακα κ. Θανάση Γκιουλμετάρογλου.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κος. Αναστάσιος Μανώλας όπως και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Πασχάλης Πουρτζίδης τους οποίους και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα η χορωδία και ο μαέστρος για την συμπαράσταση και την άρτια και άψογη διοργάνωση της βραδιάς.

Εκ μέρους του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ο αντιπρόεδρος κος. Μανωλόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του και ευχήθηκε να υπάρξουν και στο μέλλον τέτοιες όμορφες και πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις.

Παρών στην βραδιά ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος. Ξενοφών Μπαραλιάκος ο οποίος ενθουσιασμένος ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλους τους διοργανωτές. Επίσης, την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ. κος Κωνσταντίνος Πλασταράς, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της αντιπολίτευσης κος Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Μεθώνης κος Λάζαρος Προβατίδης, η προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας κα. Ευπραξία Δουλγκέρη και η κα. Μαρία Μίχου.

Από την υπέροχη αυτή βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσελήνου δεν έλειπε ο αδελφός σύλλογος γυναικών Χαλάστρας “Η ΧΑΛΑΙΣΤΡΗ” με επικεφαλή την αεικίνητη κα. Μακεδονία Μπαϊμάκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδόθηκαν από χορωδούς, ορχήστρα και μαέστρο σε όλους τους εθελοντές! Η φετινή «φεγγαράδα στην Πύδνα» ήταν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά που ανέδειξε την Πιερία, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία. Το κοινό αποθέωσε μαέστρο, χορωδία, ορχήστρα και όλους τους ερμηνευτές με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα και την επιθυμία να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα και στις δύο πανσελήνους του Αυγούστου του 2023.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και διοργανωτές της εκδήλωσης!