Cincinatti: Ήττα από την Garcia για τη Σάκκαρη στο Σινσινάτι

Έναν ακόμα πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη, που βρήκε απέναντί της μια πολύ δυνατή Caroline Garcia και "λύγισε" στα τρια σετ έπειτα από μάχη.

106

Μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα, η Caroline Garcia επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 7-6 (2), 6-7 (6), 6-1 και θα συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία στο Σινσινάτι, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και βρίσκεται ήδη στη 16άδα.

Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, με τη Γαλλίδα να παίζει πολύ καλά και τις 2,5 ώρες που κράτησε περίπου, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από το σερβίς της, αλλά βγάζοντας και πολύ επιθετικές επιστροφές, πιέζοντας όσο το δυνατό περισσότερο την Ελληνίδα παίκτρια.

Στο πολύ κλειστό 1ο σετ, μόνο η Garcia έφτασε σε break points, αλλά έχασε και τις δυο ευκαιρίες της, από μια σε 8ο και 12ο game. Στο tie-break ωστόσο κυριάρχησε η Γαλλίδα, που επιβλήθηκε με 7-2 της Μαρίας και πήρε το προβάδισμα στο ματς.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη πήρε τα ηνία για λίγο και προηγήθηκε με 4-1, έχοντας μια ευκαιρία για να κάνει και το 5-1. Η Garcia έμεινε στο σετ και λίγο έλειψε να το γυρίσει, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 και αργότερα προηγήθηκε με 4-1 στο tie-break, φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη. Η Μαρία δεν το έβαλε κάτω, πήρε 4 πόντους στη σειρά και τελικά στο 2ο set point της έκανε το 8-6, για να πάρει το tie-break και να ισοφαρίσει στα σετ.

Παρόλα αυτά η Garcia ήταν δυνατότερη στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε τελικά την αποστολή της. Εκμεταλλευόμενη ένα πολύ κακό game της Μαρίας από το σερβίς, έκανε το πρώτο break για το 3-1 η Γαλλίδα, η οποία έκανε και δεύτερο break στο 6ο game για το 5-1, σε ένα game που η Ελληνίδα παίκτρια σπατάλησε προβάδισμα με 40-0! Τα πράγματα ξέφυγαν πολύ γρήγορα από τα χέρια της Μαρίας και η Garcia ολοκλήρωσε το ματς στο 7ο game, με ένα επιτυχημένο κράτημα σερβίς.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη της Garcia στο τουρνουά του Σινσινάτι, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Karolina Pliskova και Elise Mertens, για την είσοδο στα προημιτελικά.

Για τη Σάκκαρη ήταν η 3η ήττα σε 4 αναμετρήσεις στην αμερικανική hardcourt season, αφού θυμίζουμε πως είχε χάσει στην πρεμιέρα της και στο Σαν Χοσέ από τη Shelby Rogers, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο είχε κερδίσει την Sloane Stephens, αλλά έχασε στο δεύτερο παιχνίδι της από την Karolina Pliskova.

Επόμενος σταθμός για την 27χρονη πρωταθλήτριά μας η Nέα Υόρκη και το US Open, που θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου.