Στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μήκους ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου (videos)

160

Με την 4η προσπάθειά του ο Μίλτος έκανε ένα τεράστιο, υποδειγματικό άλμα στα 8.52μ. σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – κερδίζοντας με αυτό το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου είχε δηλώσει: «Το ρεκόρ αγώνων είναι ο στόχος μου για τη διοργάνωση…» και απ’ ότι φαίνεται ο στόχος του επιτεύχθηκε! Να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ αγώνων ήταν 8.47μ.

Οι άλλες προσπάθειες του Μίλτου ήταν:

1η – Άκυρη

2η – 8.23

3η – 8.35

4η – 8.52

Δεν προχώρησε σε 5η και 6η προσπάθεια.

Τα άλλα δύο μετάλλια κρίθηκαν με τις δεύτερες προσπάθειες, αφού τρεις άλτες έκαναν 8,06μ. Το ασημένιο πήρε ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ- Ντιούκς που είχε 7,97μ., το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ με 7,95μ. και εκτός βάθρου έμεινε ο Γάλλος Ζουλς Πομερί που είχε δεύτερο καλύτερο 7,85μ.

Αποτέλεσμα

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πριν από έναν μήνα. Μάλιστα, τότε είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια, καθώς ήταν συνεχώς πρώτος, αλλά στο τελευταίο άλμα τον ξεπέρασε ο Κινέζος Γουάνγκ.