Κατέρρευσε γέφυρα στη Νορβηγία – Σώθηκαν από θαύμα δύο οδηγοί

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε τη Δευτέρα, με ένα αυτοκίνητο να βυθίζεται στο νερό και ένα φορτηγό να έχει κολλήσει σε ένα υπερυψωμένο τμήμα

203
An aereal view shows the collapsed Treffen across the Gudbrandsdalslagen river in the Oyer municipality of southern Norway, on August 15, 2022, after it collapsed into the river. - Local police report said that a car and truck hurtled into the river. (Photo by Stian Lysberg Solum / NTB / AFP) / Norway OUT

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε νωρίς τη Δευτέρα, με ένα αυτοκίνητο να βυθίζεται στο νερό και ένα φορτηγό να έχει κολλήσει σε ένα υπερυψωμένο τμήμα. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων διασώθηκαν και είναι καλά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 7:30 π.μ. ότι η γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο περνούσαν από πάνω της. Η αιτία δεν έγινε αμέσως γνωστή. Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε στη γέφυρα σε σχεδόν κάθετη θέση. Ένα ελικόπτερο βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης και ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen και το χωριό Tretten. Η γέφυρα άνοιξε το 2012. «Είναι εντελώς καταστροφικό, εντελώς εξωπραγματικό», δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος Jon Halvor Midtmageli στην εφημερίδα Dabgladet. «Πρόκειται για μια καινούρια γέφυρα. Είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη, όλα έχουν πέσει κάτω», πρόσθεσε.

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την κατάρρευση. «Πρέπει να είναι ασφαλές να οδηγείς στους νορβηγικούς δρόμους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης», δήλωσε η επικεφαλής της διοίκησης, Ingrid Dahl Hovland.