National Bank Open Montreal: 1ος τίτλος σε Masters για τον Carreno Busta (videos+highlights)

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος κέρδισε τον Hubert Hurkacz επιστρέφοντας από σετ πίσω και κατέκτησε το πρώτο του Masters στο tour.

223

Ο Carreno Busta επικράτησε του Hurkacz με 3-6, 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 45 λεπτά στον τελικό του National Bank Open στο Μόντρεαλ.

Ο 31χρονος Ισπανός, Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στον Καναδά μετά από 4 χρόνια, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του πέρασε στη 16άδα στο τουρνουά και κατάφερε να το κατακτήσει.

Στο 1ο σετ ο Hurkacz έκανε το μοναδικό break, για να περάσει μπροστά με 4-2 και να το κατακτήσει λίγο αργότερα με 6-3. Η απάντηση ήρθε από τον Carreno Busta με το καλημέρα στο 2ο σετ, στο οποίο ο Ισπανός προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, για να το κλείσει στα 9 games.

O Carreno Busta ήταν καλύτερος και στο 3ο σετ, στο οποίο επίσης δεν απειλήθηκε με break point και “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Πολωνού, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να ολοκληρώσει την ανατροπή έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε Masters για τον Carreno και ο 1ος τίτλος στη φετινή χρονιά, ενώ συνολικά έφτασε τους 7 τίτλους στην καριέρα του (7-5 σε τελικούς).

Αύριο ο Ισπανός θα κερδίσει 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο Νο.14 του κόσμου. Έχει φτάσει μέχρι και το Νο.10 του κόσμου ο 31χρονος, 2 φορές ημιφιναλίστ στο US Open.

Για τον Hurkacz, πρωταθλητή στο Masters του Μαϊάμι το 2021, αυτός ήταν ο 1ος χαμένος τελικός στην καριέρα του, μετά από 5 νίκες σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικούς.