Λεπτοκαρυά: 81χρονος πήγε για μπάνιο στη θάλασσα και χάθηκε – Πώς τελείωσε η περιπέτειά του

Κινητοποίηση των Αρχών το βράδυ της Κυριακής

227

Κινητοποίηση των Αρχών καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής, καθώς ειδοποιήθηκαν πως 81χρονος πήγε για μπάνιο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και δεν είχε επιστρέψει.

Τελικά, ο 81χρονος βρέθηκε στην ξηρά – έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του – όμως ήταν καλά στην υγεία του.

Για το συμβάν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε τα εξής:

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Σκάλας Κατερίνης και Πλαταμώνα, για την ύπαρξη 81χρονου αγνοούμενου ημεδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με τους οικείους του, είχε μεταβεί για θαλάσσιο λουτρό στη περιοχή της Λεπτοκαρυάς και αγνοούνταν για αρκετή ώρα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν άμεσα έρευνες προς τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και του Α/Κ ¨ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ¨ Ν.ΣΚ. 03. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αλιευτικοί σύλλογοι, οι εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και η διασωστική ομάδα Πλαταμώνα και Κατερίνης για συνδρομή από ξηράς.

Ο 81χρονος, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ξηρά καλά στην υγεία του, με απώλεια προσανατολισμού, ενώ μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην οικεία του.