Βόλος: Πρωτοφανές μπουρίνι σαρώνει την περιοχή – Ποτάμια οι δρόμοι και πτώσεις δέντρων (videos)

267

Πρωτοφανές είναι το μπουρίνι που σαρώνει την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές και παντελή έλλειψη ορατότητας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν στις 16:45 και μέσα σε 10 λεπτά άλλαξαν όλο το τοπίο.

Μεγάλες ποσότητες νερού από το μπουρίνι έχουν μετατρέψει σε ποτάμια τους δρόμους του Βόλου ενώ παράλληλα σε πολλές περιοχές πέφτει χαλάζι και προκαλεί ζημιές σε αυτοκίνητα, που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας που δεν ξεπερνά τα είκοσι μέτρα.

Ζημιές έχουν υποστεί και τέντες σπιτιών ενώ έχουν πέσει κλαδιά μέχρι και ολόκληρα δέντρα σε πολλούς δρόμους και πάρκα της ευρύτερης περιοχής.

Το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής έχει πάρει «φωτιά» από τις κλήσεις για βοήθεια ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς πολλά σκάφη έχουν βρεθεί στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέφτουν συνεχώς κεραυνοί, η χαλαζόπτωση συνεχιζόταν έως τις 17:05 και στους δρόμους του Βόλου η κυκλοφορία είναι μηδενική.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το μπουρίνι στον Βόλο:

Κατολισθήσεις στη Γορίτσα

Λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν και μικρές κατολισθήσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο Βόλου – Καλών Νερών, στο ύψος της Γορίτσας, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία προκειμένου να απομακρυνθούν τα βράχια και οι πέτρες και η κυκλοφορία να διεξαχθεί με ασφάλεια. Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Ποτάμια οι δρόμοι – Βυθίστηκαν αυτοκίνητα στις λάσπες

Οι ουρανοί «άνοιξαν» και πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει ακινητοποιημένα σε πολλούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες και βίντεο: e-thessalia.gr, thenewspaper.gr