H Annalisa είναι μια γυναίκα με μούσι: Συμφιλιώθηκε με αυτό και σταμάτησε να ξυρίζεται χάρη στην υποστήριξη του συζύγου της

200

Η Annalisa Hackleman αγαπάει τα ζωηρόχρωμα κραγιόν και τις τολμηρές βαφές μαλλιών. Κάποιος θα τη χαρακτήριζε μια συνηθισμένη γυναίκα αν δεν αποφάσιζε η ίδια, πριν από λίγα χρόνια, να σταματήσει να ξυρίζει το πιγούνι της, αφήνοντας τη φυσική γενειάδα της να φυτρώσει. Η Annalisa ανήκει στο 17% των γυναικών που, σύμφωνα με την Encyclopedia of Hair, έχει έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Σε μια παλαιότερη εποχή μπορεί να έβγαζε τα προς το ζην σε κάποιο περιπλανώμενο freak show. Ευτυχώς όμως για εκείνη ζει σήμερα, που μπορεί να αναδειχθεί σε σύμβολο αποδοχής της δικής της διαφορετικότητας.

Η έντονη, ανδρικού τύπου τριχοφυΐα στο πρόσωπο συνδέεται με την υπερπαραγωγή ανδρογόνων, ένα σύμπτωμα που συχνά οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, από το οποίο υποφέρει και η Hackleman. Το ποσοστό τριχοφυΐας μιας γυναίκας μπορεί να σχετίζεται, ακόμα, με γενετικούς παράγοντες.

Η έντονη, ανδρικού τύπου τριχοφυΐα στο πρόσωπο συνδέεται με την υπερπαραγωγή ανδρογόνων, ένα σύμπτωμα που συχνά οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, από το οποίο υποφέρει και η Hackleman.

Παρόλο που έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στη διεύρυνση των προτύπων ομορφιάς και τη συμπερίληψη – είναι χαρακτηριστικό ότι στην κριτική επιτροπή του GNTM εντάχθηκε πρόσφατα το μοντέλο με μονόφρυδο Σοφία Χατζηπαντελή – τα κεφάλια εξακολουθούν να γυρίζουν αδιάκριτα στη θέα μιας γυναίκας με εμφανή τριχοφυΐα και γι’ αυτόν το λόγο το 68% εξ αυτών αποφεύγει τις κοινωνικές εκδηλώσεις (Journal of Psychosomatic Research). Επιπλέον, μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι το 30% πάσχει από κατάθλιψη.

Η Hackleman, στην προσπάθεια να ενσωματωθεί με τις συνομήλικές της άρχισε να ξυρίζεται τρεις-τέσσερις φορές καθημερινά, από τα 13 χρόνια της, σύμφωνα με την ιστορία που αφηγείται στο αμερικανικό . Τελικά όμως συμφιλιώθηκε με τα φυσικά χαρακτηριστικά της, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποστήριξη του συζύγου της: «Έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει. Μου έκανε αποτρίχωση με κερί στο πρόσωπο, αλλά, απλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την τριχοφυΐα μου. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι, για να μη με βλέπει κανένας. Αποφεύγαμε ακόμα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις», θυμάται.

«Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι, για να μη με βλέπει κανένας. Αποφεύγαμε ακόμα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις»

Ανάμεσα στις γυναίκες με έντονη τριχοφυΐα είναι ακόμα και επώνυμες όπως η Adele, η οποία ομολόγησε ότι μετά την εγκυμοσύνη της απέκτησε γενειάδα. «Έχω γενειάδα, αλλά είμαι περήφανη γι’ αυτήν», είπε σε θαυμαστές σε συναυλία της στη Γλασκώβη. «Την έχω ονομάσει Larry». (Μάλλον όμως η Adele, σε αντίθεση με τη Hackleman, δεν είναι αρκετά περήφανη ώστε να μην κάνει αποτρίχωση.)

«Φτάσαμε σε σημείο όπου ο σύζυγός μου είπε: “Ξέρεις κάτι; Απλά, άφησε την επιδερμίδα σου να ηρεμήσει. Άφησε τη γενειάδα σου”. Όχι ότι είχα ανάγκη από την άδειά του, αλλά χρειαζόμουν την επιβεβαίωση ότι δεν πηγαίνει κάτι στραβά με εμένα». Από τότε που συμφιλιώθηκε με την εμφάνισή της, ισχυρίζεται ότι ο γάμος της έχει γίνει καλύτερος: «Δεν είναι ότι ο άντρας μου έχει κάποιο παράξενο φετίχ, ότι του αρέσει η γενειάδα μου. Δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσω να ξυρίζομαι. Αλλά το γεγονός ότι σταμάτησα να κλαίω καθημερινά δυνάμωσε τη σχέση μας».

H Annalisa είναι μια γυναίκα με μούσι: Συμφιλιώθηκε με αυτό και σταμάτησε να ξυρίζεται χάρη στην υποστήριξη του συζύγου της appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.