Φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς από το τσίμπημα κουνουπιού

Όταν δεν έχεις μαζί σου κάτι για να σε σώσει από τη φαγούρα

173

Έφτασαν οι διακοπές! Η αγαπημένη εποχή για όλους. Ετοίμασες ρούχα, μαγιό, βαλίτσα και ξέχασες να πάρεις το εντομοαπωθητικό για τα κουνούπια από το φαρμακείο και ειδικό προϊόν για μετά το τσίμπημα.

Τι θα κάνουμε;

Θα βάλουμε εντομοαπωθητικά για να αποτρέψουμε την έλευσή τους στο σπίτι μας και θα βάλουμε ταυτόχρονα μία ασπίδα απέναντι στα τσιμπήματα, ειδικά τις ώρες που κοιμόμαστε και δεν μπορούμε καθόλου να ελέγξουμε τη συμπεριφορά τους.

Μπορεί όμως και πάλι να σηκωθούμε το πρωί και να καταλήξουμε με πολλά μικρά τσιμπήματα σε όποια περιοχή έχει τελικά καταφέρει να επιτεθεί το κουνούπι, ειδικά αν σε βρίσκουμε να κάνεις διακοπές στο χωριό.

Για εσένα που δέχτηκες ξαφνικά ένα τσίμπημα κουνουπιού και δεν έχεις κανένα διαθέσιμο προϊόν αλλά η φαγούρα που νιώθεις είναι μεγάλη, υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορεί να σου προσφέρουν ανακούφιση με κοινά υλικά που έχεις στο σπίτι. Ιδού οι πιο δοκιμασμένες φυσικές λύσεις.

Φυσικές λύσεις για το τσίμπημα

Μέλι: Οι αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές χιλιάδες χρόνια τώρα και λίγο μέλι πάνω στο τσίμπημα θα σε ανακουφίσει από την φαγούρα.
Κρεμμύδι: Μπορεί το κρεμμύδι να φέρνει δάκρυα στα μάτια αλλά η ανακούφιση που θα σου δώσει στο τσίμπημα κουνουπιού. Λίγος χυμός από κρεμμύδι ή έστω μια φέτα κρεμμυδιού που θα τρίψεις πάνω στο τσίμπημα θα σε ανακουφίσει άμεσα.

Ξύδι: Για αιώνες το μηλόξιδο χρησιμοποιείται ως σπιτική θεραπεία (2) για πολλές παθήσεις από μολύνσεις μέχρι προβλήματα με το ζάχαρο στο αίμα. Αν σε «τρώει» το τσίμπημα, βάλε μερικές σταγόνες ξιδιού πάνω στην περιοχή του τσιμπήματος.

Βασιλικός: Σύμφωνα με έρευνα υπάρχει μια χημική ένωση, η ευγενόλη που μπορεί να μειώσει την ένταση φαγούρας που έχεις. Βράσε απλά δύο κούπες νερό με μια χούφτα αποξηραμένο βασιλικό, άφησε το μείγμα να παγώσει και πέρασε με ένα βρεγμένο ύφασμα το σημείο του τσιμπήματος. Ενναλακτικά τρίψε μερικά φύλλα βασιλικού πάνω στο τσίμπημα.

Λεμόνι ή lime: Κόψε ένα λεμόνι ή ένα lime στη μέση και τρίψε με αυτό, το σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις λίγο από τον χυμό του στην πληγή. Το κιτρικό οξύ έχει κάποιες ιδιότητες ανακούφισης από την φαγούρα.

Βρώμη: Το πλιγούρι βρώμης είναι γνωστό για τις ιδιότητές του κατά του κνησμού, οπότε κάνετε μια μικρή πάστα χρησιμοποιώντας βρώμη και λίγο νερό. Εφάρμοσε την στην περιοχή του τσιμπήματος, αφήστε την να στεγνώσει και στη συνέχεια ξέπλυνε τη.

Φλούδα μπανάνας: Ξεφλούδισε μια μπανάνα και αποθήκευσε την για αργότερα ή μπορείς και να τη φας εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, καθαρίστε το τσίμπημα με σαπούνι και νερό. Μόλις είναι καθαρό, βάλε το εσωτερικό της φλούδας στο τσίμπημα για 5-10 λεπτά, τρίβοντας την στο δέρμα περιστασιακά. Η φλούδα μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει οποιαδήποτε κνησμό.

 

Το σημαντικότερο όλων είναι να σταματήσεις να ξύνεις την περιοχή του ξυσίματος.