Επίσκεψη ΟΝΝΕΔ Πιερίας στον ΣΠΕΚΟ της Βροντούς

716

Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με φορείς του Πρωτογενή Τομέα του τόπου μας, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΣΠΕΚΟ» Βροντούς. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας Γιώργος Δουλδούρας, το μέλος του Συμβουλίου ΝΕ Πιερίας και πρ. μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Αθανασία Χιονίδου, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας και αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού της ΟΝΝΕΔ Βαγγέλης Σουσουρογιάννης, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Παναγιώτης Φωτιάδης και o Υπεύθυνος τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Ευθύμιος Τσίρκος.

Στη συζήτησή μας με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπανικολάου αναφερθήκαμε στη δομή, το σκοπό και τις ποικίλες δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, καθώς και σε πλεονεκτήματα που εμφανίζει ο τόπος μας, αλλά και εμπόδια και προβλήματα που προκύπτουν και χρήζουν αντιμετώπισης. Βασικά σημεία της συζήτησής μας ήταν:

  • η αναγκαιότητα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να προσαρμοσθεί στην κλιματική αλλαγή και σε άλλα σύγχρονα ζητήματα.
  • το θέμα της αύξησης του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων.
  • η εκμετάλλευση των υδάτων του Ολύμπου με εγγειοβελτιωτικά έργα που θα συμβάλλουν στην υδροδότηση των καλλιεργειών στο Δήμο Δίου – Ολύμπου.
  • η διαμόρφωση μίας ενιαίας Εθνικής Αγροτικής Στρατηγικής με σκοπό την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση της γης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου.

Παρατηρήθηκε ότι τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και σε άλλες συναντήσεις μας με  επαγγελματίες και φορείς του πρωτογενούς τομέας καθώς παραμένουν ψηλά στην ατζέντα των παραγωγών και αποτελούν προτεραιότητα στη λίστα των Συνεταιρισμών του Νομού Πιερίας.

Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής στο να αναδείξουμε κάθε πτυχή του τόπου μας, να επικοινωνήσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων του και να δώσουμε νέα ορμή και ώθηση στην Πιερία.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο «ΣΠΕΚΟ» κ. Νίκο Παπανικολάου για τη φιλοξενία στο χώρο του Συνεταιρισμού και προσδοκούμε τη συνέχεια μιας γόνιμης επικοινωνίας.