Ενοικιαζόμενα καταλύματα: «Δεν πέφτει καρφίτσα» σε Χαλκιδική και Πιερία

Διανύοντας πλέον την υψηλότερη σεζόν του καλοκαιριού και μια εβδομάδα πριν τον Δεκαπενταύγουστο σε δημοφιλείς περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Πιερία, οι πληρότητες αγγίζουν το 95% – 100%. «Δεν πέφτει καρφίτσα» λένε χαρακτηριστικά παράγοντες του τουρισμού στις παραπάνω περιοχές, και εάν θα βρει κάποιος κατάλυμα για αυτές τις ημέρες θα είναι καθαρά θέμα… τύχης

296

Μία μόλις εβδομάδα πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου και διανύοντας την υψηλότερη περίοδο της τουριστικής σεζόν, καλοκαιρινοί προορισμοί όπως οι δελεαστικές ακτές τόσο της Χαλκιδικής όσο και της Πιερίας, προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες από Βαλκάνια, Ευρώπη αλλά και Ελλάδα. Ήδη από τις 10 Ιουλίου οι πληρότητες κινούνται στο 90% – 95%, για τον Αύγουστο πλησιάζουν το 100% ενώ και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου παρουσιάζει δυναμική σε ποσοστό 70% – 80%.

Τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς για εύρεση δωματίου, ωστόσο οι πιθανότητες να βρει ο ενδιαφερόμενος που δεν έχει φροντίσει να κάνει κάποια προκράτηση, είναι ελάχιστες. «Μόνο από τύχη, από τυχόν ακύρωση λόγω κοροναϊού για παράδειγμα» δηλώνουν παράγοντες του τουρισμού στο GRTimes.gr.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως και μέσω των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο, βρεθεί κάποιο κατάλυμα για τις ημερομηνίες SOS, δηλαδή για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, που ενδιαφέρεται το μεγαλύτερο ποσοστό.

Χαλκιδική – Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα

Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων στην Χαλκιδική είναι ικανοποιημένοι και χαμογελούν. Η χρονιά εξελίσσεται πολύ δυναμικά, και όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου ήδη από τις 10 Ιουλίου οι πληρότητες είναι στο 90% – 95%.