Ζώδια: οι προβλέψεις της ημέρας (5/08)

239

Σήμερα η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού.

Η ημέρα θα σε οδηγήσει να αφουγκραστείς τα συναισθήματά σου και να εμβαθύνεις σε αυτά, καθώς η Σελήνη βρίσκεται σε ένα άκρως συναισθηματικό ζώδιο.  Ίσως να νιώσεις πως κάποια από  τα συναισθήματά σου σε αποσυντονίζουν, όμως μην αφήσεις αυτή τη σκέψη να σου γίνει «έμμονη ιδέα», καθώς είναι πιθανό να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι.

 

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4)

Το διάστημα της ανάπαυλας τέλειωσε για σένα, άλλωστε κράτησε αρκετά, και τώρα είναι καιρός να δεις τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τις εκκρεμότητες που αναπόφευκτα έμειναν πίσω και που τώρα απαιτούν την επίλυση τους. Η μέρα θα σε βοηθήσει προικίζοντας σε σήμερα με κάποιες από τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της ώστε να τα καταφέρεις, ιδίως σε θέματα που αφορούν τον εργασιακό σου τομέα, και το ταίρι σου θα σου φανεί χρήσιμο, αλλά με κάποια ανταλλάγματα. Τις βράδυνες ώρες, σε προειδοποιεί να προσέξεις την ορμή του λόγου σου και να τον ελέγξεις ώστε να μην παρεκτραπείς και δημιουργηθούν παρενέργειες αν παρασυρθείς και πεις πράγματα που δεν πρέπει.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Κριό

Φίλοι μου Κριοί, καλοδιάθετη θα είναι η στάση σας, πρόσχαρη θα είναι η συμπεριφορά σας, στο ταίρι σας θα εκδηλωθείτε, πολύ καλά θα κάνετε και θα ανοίξετε την καρδιά σας. Εσείς που είστε χωρίς σχέση, στόχο θα βάλετε να ξεφύγετε από τα ανιαρά δεδομένα, δεχτικοί θα είστε σε ανοίγματα νέων περιπετειών, θα βρείτε τρόπο να πλησιάσετε το γοητευτικό πρόσωπο που θα τραβήξει την προσοχή σας. Καταφθάνουν απρόοπτα τηλεφωνήματα, ξάφνιασμα θα σας προκαλέσει η πρόταση για ραντεβού που θα λάβετε. Πρόσωπο από το παρελθόν θα κάνει την εμφάνιση του, αποκαλυπτικές εξομολογήσεις θα θερμάνουν την καρδιά σας, ανοίγεται προοπτική επανασύνδεσης.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5)

Σου δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστείς το διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σου και να ασχοληθείς με χόμπι και ψυχαγωγία. Η μέρα σου δίνει την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να προβληθεί η γοητευτική πλευρά σου και να έχεις επιτυχίες αν φλερτάρεις και βγάλεις προς τα έξω το σκανταλιάρικο και αισθησιακό σου πρόσωπο. Αυτό προκαλεί σκοτούρες και πονοκέφαλο στο ταίρι σου, αν έχεις, γιατί του ξυπνά συναισθήματα ζήλειας. Αν είσαι μόνος/η ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Ταύρο

Φίλοι μου Ταύροι, συγκαταβατικές ίσως και αρκετά ρομαντικές θα είναι οι διαθέσεις σας, επιθυμία σας θα είναι να τερματίσετε τσακωμούς και εντάσεις, εσείς οι αποστασιοποιημένοι παίρνετε απόφαση να εκδηλωθείτε και να ξεκαθαρίσετε. Η συνάντηση σας με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει θα πάει πολύ καλά, αποκαλυπτικά λόγια θα σας βοηθήσουν να πάρετε οριστικές αποφάσεις. Σήμερα ανοιχτό θα είναι το ενδεχόμενο να ‘ρθείτε σε επαφή με πρόσωπο, που στο παρελθόν δεν είχατε προλάβει να ολοκληρώσετε τη σχέση σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6)

Τα εργασιακά και τα οικογενειακά σου ζητήματα έχουν την αποκλειστικότητα στην σκέψη και την μέριμνα σου, χωρίς να αφήνουν χώρο για οτιδήποτε άλλο να σε απασχολήσει. Η μέρα σου δημιουργεί τις προϋποθέσεις αλλά και τις δυνατότητες να ασχοληθείς με επιτυχία με την επίλυση και των δυο αυτών πτυχών της καθημερινότητας σου που φαίνεται ότι αλληλοσυσχετίζονται. Η παρόρμηση σου να θυμώσεις, θα έχει αντίκτυπο και στην σχέση σου, καθώς μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Φυσικά, ο θυμός σου θα πρέπει να ελεγχτεί, ώστε να μεταστρέψεις τις επικίνδυνες συνθήκες σε θετικές.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Δίδυμο

Φίλοι μου Δίδυμοι, η διάθεση σας για αλλαγές θα σας βοηθήσει να βγείτε από τα όρια της ρουτίνας ή της συνήθειας, οι προτάσεις που θα κάνετε στο ταίρι σας στόχο θα έχουν να τονώσουν τη σχέση σας, να της δώσετε μια πιο ανανεωμένη ή διαφορετική όψη. Ένα συγκεκριμένο άτομο αισθηματικού ενδιαφέροντος θα αλλάξει τις συνθήκες της καρδιάς σας, συζήτηση που θα έχετε μεταξύ θα δημιουργήσει νέες βάσεις. Καταφθάνουν απρόσμενες καταστάσεις, έρχονται συναντήσεις με έντονες συναισθηματικές αναταράξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7)

Η κοινωνικότητα σου και η εκδήλωση της προς τα έξω, θα είναι το αντικείμενο των ασχολιών σου σήμερα, και είναι βέβαιο ότι αυτό θα το χαρείς. Κάνοντας παρεα με τους ανθρώπους που διαλέγεις αυτήν την ημέρα, φίλους, συγγενείς και γνωστούς, ανταλλάσετε πληροφορίες και τα νέα σας. Εκτόνωσε την ενεργητικότητα σου σε εξορμήσεις με το ταίρι σου και με φίλους, θα περάσετε καλλίτερα!

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Καρκίνο

Φίλοι μου Καρκίνοι, η στάση σας θα είναι ανέμελη, εκδηλωτική, και αρκετά ρομαντική. Ελκυστικό θα είναι το παρουσιαστικό σας, εσείς οι ελεύθεροι στοχεύστε στη νέα γνωριμία, η χρονική στιγμή ενδείκνυται για προσεγγίσεις. Ευχάριστες φιλικές συναναστροφές και νέες γνωριμίες θα ανανεώσουν τις διαθέσεις σας. Με ένα ελκυστικό πρόσωπο θα συνομιλήσετε, οι συγκύριες θα είναι ευνοϊκές θα σας δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε ξεκίνημα νέας σχέσης. Για εσάς που είστε σε στάδιο χωρισμού ή τσακωμού ανοιχτό θα είναι το ενδεχόμενο συμφιλίωσης και επανένωσης, αποκαλυπτικά λόγια θα ακούσετε. Σας δίνω τη συμβουλή να μιλήσετε με ειλικρίνεια, δείξτε εμπιστοσύνη στα λόγια που θα σας πει το πρώην ταίρι σας.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8)

Τα καταφύγια σου σημαίνουν πολλά για σένα σήμερα, επειδή στο μυαλό σου κυριαρχούν οι σκέψεις που σου δημιουργούν ανασφάλεια, γι’ αυτό εστιάζεσαι και ψάχνεις γι’ αυτά στα οποία μπορείς να καταφύγεις. Η μέρα, σου δημιουργεί συνθήκες οικονομικών δυνατοτήτων, κατά τις όποιες σου δίνεται η ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση των εισοδημάτων σου από μισθούς, εξεύρεση κάποιων νέων πηγών εισοδήματος, ή και νέες οικονομικές συμφωνίες με ευνοϊκότερους όρους. Πρέπει να φροντίσεις η προσοχή σου να είναι επικεντρωμένη στα χρήματα σου, επειδή είναι πιθανόν να προκύψουν απρόβλεπτα ή και έκτακτα έξοδα, τα οποία σου φέρνουν εκνευρισμό και μεμψιμοιρία. Η όλη κατάσταση όπως είναι δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο συζητήσεως με το ταίρι σου, για ευνόητους λόγους.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Λέοντα

Αγαπητοί μου Λέοντες θα ανοίξετε συναισθηματικές συζητήσεις, σε συνομιλία που θα έχετε με πρόσωπο που προσφάτως τσακωθήκατε θα δοθούν εξηγήσεις, τώρα θα λύσετε ζητήματα που δημιουργούσαν εντάσεις ή ζήλιες. Τα συναισθήματα σας καθώς και η σχέση σας μπαίνουν σε τάξη και ηρεμία, η ισορροπημένη σας σκέψη θα σας αποτρέψει από υπερβολές και ακρότητες. Καταφθάνει συνάντηση που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε καινούργια αρχή. Αν σας ενδιαφέρει η επανασύνδεση τώρα θα σας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τις βλέψεις σας και να προχωρήσετε σε άμεση επανένωση. Για εσάς τους ελεύθερους θα υπάρξει προοπτική νέας γνωριμίας, θετική στάση θα κρατήσετε στο φλερτ που θα σας κάνει ένα συγκεκριμένο εμφανίσιμο πρόσωπο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9)

Φαίνεται ότι σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε σένα, σου υπογραμμίζει, ότι πρέπει να επικεντρωθείς επί τέλους και στον εαυτό σου και να φροντίσεις την ικανοποίηση των αναγκών σου, αρκεί να μην τις υπερτονίσεις και καταλήξεις σε υπερβολές. Αν συμβεί αυτό θα εισπράξεις παράπονα από το ταίρι σου και τους συνεργάτες σου, που ίσως τους έχεις καλομάθει με το να τους φροντίζεις, και που θα τους φέρνει αμηχανία αυτή η αλλαγή σου.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Παρθένο

Φίλοι μου Παρθένοι, βγαίνετε από την αδράνεια, πολύ καλά θα κάνετε και θα τηλεφωνήσετε στο πρόσωπο που σκέπτεστε. Δεν θα λείψουν οι νέες προκλήσεις, εσείς οι μοναχικοί ή απογοητευμένοι θα έχετε άνοιγμα για καινούργιες περιπέτειες. Η θερμή και η απελευθερωμένη σας στάση θα σας κάνει ιδιαιτέρως ελκυστικούς και προσιτούς, μια τυχαία συνάντηση θα φέρει ευχάριστες εξελίξεις. Η γοητεία σας και η προσεγμένη σας εμφάνιση θα σας βοηθήσει να τραβήξετε κοντά σας πρόσωπο που θα βρει το παρουσιαστικό σας ιδιαιτέρως ελκυστικό. Αναστάτωση θα προκαλέσει στην καρδιά σας, οι μεταξύ σας επαφές θα δώσουν άνοιγμα για καινούργια πορεία που πολύ γρήγορα θα πάρει μελλοντικές διαστάσεις.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10)

Η ημέρα σου σήμερα θα είναι μάλλον συνθέτη από συναισθήματα, καθώς την σκέψη σου ταλαιπωρούν αναμνήσεις και ανησυχίες που έρχονται από το παρελθόν, και αναφέρονται σε γεγονότα που αφορούν άλλους, αλλά και θέματα της δικής σου καθημερινότητας και υποχρεώσεις που είναι πιεστικές και πρέπει να διευθετηθούν. Μην ταλαιπωρήσεις το ταίρι σου λόγω αυτών σε πιέζουν και μην ξεσπάς σ’ αυτό, είναι άδικο. Η μέρα υποδεικνύει ότι με την παρουσία της, θα καταστεί δυνατόν, να αξιολογήσεις τα όσα σε απασχολούν και να τα διαχωρίσεις ανάλογα με την σοβαρότητα και την βαρύτητα τους, ώστε να παρακάμψεις τα επουσιώδη. Να διατηρείς επιφυλάξεις για άτομα που δεν έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και να προσέχεις τα νώτα σου.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Ζυγό

Φίλοι μου Ζυγοί, αυτό που θα θελήσετε θα είναι ξεκάθαρα αισθήματα, αληθινή αγάπη, και συναισθηματική ασφάλεια. Τα γεγονότα θα σας φέρουν ευνοϊκές συνθήκες που θα σας βοηθήσουν να στρώσετε έδαφος για να αποκτήστε τελικά την κατάληξη που επιθυμείτε. Θερμό αποτέλεσμα θα έχει η συνομιλία σας με πρόσωπο που επιδιώκετε καιρό αποκατάσταση σχέσης. Θα προκύψει επανασύνδεση για τους χωρισμένους, βγαίνετε από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Τα λόγια, οι διαθέσεις και οι πράξεις σας θα στοχεύουν στην ισορροπία, από μόνοι σας θα δώσετε τέλος σε πεισματικές κόντρες, θα βρείτε την αρμονία που αναζητάτε. Κάποιο πρόσωπο θα προσπαθήσει να ανοίξει δίοδο επικοινωνίας μεταξύ σας, θα τολμήσει να περάσει σε εξομολογήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11)

Αισθάνεσαι πιο επιτακτική την ανάγκη και χαίρεσαι να ασχολείσαι με τα προβλήματα που έχουν οι φίλοι σου, παραμερίζοντας τα δικά σου, καθώς η μέρα δείχνει την πραγματική φύση της φιλίας και του αλτρουισμού. Αφού διακατέχεσαι από αυτά τα συναισθήματα, θα είναι πολύ ωφέλιμο για κάθε ομαδική δραστηριότητα που συμμετέχεις, συλλόγους, σωματεία, φιλοσοφικά εργαστήρια, να προσφέρεις με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχεις για τον κοινό σκοπό τους. Διαμορφώνονται συνθήκες που σε σένα εναπόκειται, αναλόγως με τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσεις αν η διαχείριση της θα αποβεί υπέρ σου η εις βάρος σου. Η συμπεριφορά σου και ο τρόπος που θα εκφραστείς θα σε κάνει δημοφιλή και θα προσελκύσει σύμμαχους, η οξύτητα τους θα δημιουργήσει διαμάχες και τριβές. Στα αισθηματικά σου, το ταίρι σου θα είναι ταυτισμένο με σένα, αρκεί η συμπεριφορά σου να είναι καλή προς αυτό.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Σκορπιό

Αγαπητοί μου Σκορπιοί, μια εξομολόγηση που θα σας κάνει πρόσωπο αισθηματικού ενδιαφέροντος θα καταφέρει να θερμάνει την καρδιά σας, θα αποκτήσετε βλέψεις για σταθερό δεσμό, προμηνύεται ξεκίνημα δυνατής σχέσης με αμοιβαία έλξη. Για εσάς που σας είναι αδύνατο να ξεφύγετε από το παρελθόν, ένα συμβάν θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα σας εσάς και πρόσωπο που είχατε παγώσει τον τελευταίο καιρό, έρχονται ξεκαθαρίσματα και υποσχέσεις που θα θερμάνουν παγωμένα αισθήματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12)

Η μέρα τονίζει και φέρνει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά σου και το πώς πρέπει να τα διαχειριστείς. Αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ δράσεως, προκειμένου να αποφασίσεις ποια λύση να ακολουθήσεις, και αδρανείας, επειδή δεν ξέρεις τους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Στόχος σου είναι η καταξίωση και η αναγνώριση σου και επαγγελματικά και κοινωνικά, με αποτέλεσμα να σου γίνεται έμμονη ιδέα την οποία θέλεις διακαώς να πραγματοποιήσεις. Το ταίρι σου σε κατανοεί αφού θα του εκφράσεις τόσο παραστατικά την επιθυμία σου και θα ανέλθει το ότι το παραμελείς.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Τοξότη

Φίλοι μου Τοξότες, εσείς που είστε χωρίς σχέση θα τολμήσετε να ερωτευτείτε, θα εκδηλωθείτε χωρίς περιορισμούς ή αναστολές. Ένα ελκυστικό πρόσωπο θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας, αυτή τη φορά θα είστε σε θέση να προσεγγίσετε, πολύ καλά θα κάνετε και δεν θα περιορίσετε τον αυθορμητισμό σας. Τολμηρές θα είναι οι ενέργειες σας, προμηνύεται νέα σχέση με καινούργιο πρόσωπο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1)

Η μέρα σου ανοίγει τις δυνατότητες να συναναστραφείς τους πολύ κοντινούς και αγαπημένους σου ανθρώπους, να οργανώσεις και να κάνεις μια μικρή έξοδο, μια εκδρομή, έναν ψυχαγωγικό περίπατο, ή ακόμη και κάποια  επιμόρφωση, σε μουσεία κλπ. Οι επικοινωνιακές σου ικανότητες και το έμφυτο ταλέντο σου σ’ αυτές, φθάνουν στο αποκορύφωμα τους. Έχεις την δυνατότητα, αλλά και την ευκαιρία να ασκήσεις την πειθώ σου σε συζητήσεις, όπου οι όλοι παρευρισκόμενοι να δεχθούν τις απόψεις σου, σε οποίο θέμα συζητήσεως προκύψει, και εσύ κερδίζεις την αναγνώριση και τον θαυμασμό τους, πράγμα που ίσως είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτη. Η επιτυχημένη  επικοινωνιακή παρουσία σου, ίσως προκαλέσει την ζήλια του ταιριού σου, που το μυαλό του θα πάει παρακάτω!

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Αιγόκερω

Αγαπητοί μου Αιγόκεροι, απελευθερωμένη θα είναι η διάθεση σας, δεν αποκλείεται να νιώσετε την ανάγκη να ξεφύγετε από καταπιέσεις, προσοχή στη στάση που θα κρατήσετε στο ταίρι σας. Η μέρα θα σας βοηθήσει να βρείτε τις εσωτερικές σας ισορροπίες, θα καταφέρετε να συζητήσετε με ηρεμία και ειλικρίνεια. Ένα συγκεκριμένο πρόσωπο θα τολμήσει να φέρει την κουβέντα σας σε προσωπικό επίπεδο με στόχο να σας αποκαλύψει το ενδιαφέρον που τρέφει για εσάς. Ακολουθήστε την ροη των γεγονότων, εκφράστε ελεύθερα τα αισθήματα σας, θα είναι μια καλή ευκαιρία να βάλετε καινούργιο πρόσωπο στη ζωή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2)

Σε εχει πιάσει μια δυσθυμία, όλο και κάτι σου φταίει και σε ρίχνει ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να κλείνεσαι στον εαυτό σου. Η μέρα σου δημιουργεί τις προϋποθέσεις να δραστηριοποιηθείς, να ασχοληθείς με τις οικονομικές σου εκκρεμότητες, να προσπαθήσεις να τις διευθετήσεις και να μην αναβάλλεις άλλο το να πιείς αυτό το πικρό ποτήρι που σε αγχώνει. Η μέρα ίσως σε φέρει μπροστά σε οικονομικές υποχρεώσεις που δεν τακτοποίησης, όπως λογαριασμούς, δάνεια, πληρωμές που καθυστέρησαν. Επειδή όμως όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις, το καλό είναι ότι μπορεί να σου προκύψει μια επωφελής συνεργασία που πρέπει να δεις σοβαρά.

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Υδροχόο

Φίλοι μου Υδροχόοι, εσείς που έχετε τσακωθεί θα είστε σε θέση να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, η ανταπόκριση που θα λάβετε θα σας βοηθήσει να φανερώσετε στο ταίρι σας την τρυφερή πλευρά του χαρακτήρα σας. Μια τυχαία αφορμή θα σας δώσει το έναυσμα να ανοιχτείτε συναισθηματικά σε άτομο που εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει στην καρδιά σας. Από μόνοι σας θα ανοίξετε κουβέντα με την επιθυμία να ξεκαθαρίσετε μπερδεμένες καταστάσεις ή λανθασμένες εντυπώσεις. Εσείς που δεν έχετε στο στόχαστρο σας κάποιο συγκεκριμένο άτομο φανείτε ανοιχτοί στα ενδεχόμενα νέων γνωριμιών, θα προκύψει τυχαία συνάντηση με πρόσωπο που θα σας ανοίξει δίοδο σχέσης.

ΙΧΘΥΣ (19/2 – 20/3)

Αισθάνεσαι το βάρος από την παρουσία και τις πολλές φορές παραλογές απαιτήσεις των κοντινών σου ανθρώπων, με  τους όποιους δεν θέλεις καν να έλθεις σε επαφή ή να υποχωρήσεις στις απαιτήσεις τους. Η πρόκληση για σένα είναι να βρεις το σωστό μέτρο ανάμεσα στα θέλω σου και στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των άλλων. Είναι πολύ πιθανόν να σου βγει η παρόρμηση να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους, εκφράζοντας αυτά που κρατάς μέσα σου, και να εκφράσεις τα παράπονα που έχεις από τους άλλους…

Ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη για τον Ιχθύ

Φίλοι μου Ιχθείς, συναισθηματική θα είναι η στάση σας, ανανεωμένες οι διαθέσεις σας. Εσείς οι ελεύθεροι θα αναζητήσετε την περιπέτεια, θετικοί θα είστε στα καινούργια ενδεχόμενα σοβαρά ή περιστασιακά. Επαφές στενού τύπου θα ξεκινήσετε με ένα συγκεκριμένο άτομο, ενδέχεται να μπει σε δοκιμασία η καρδιά σας. Πρόσωπο που έχετε καιρό κρυφά στο στόχαστρο σας θα σας πλησιάσει με στάση ιδιαιτέρως εκδηλωτική, στο χέρι σας θα είναι η εξέλιξη σας. Θα αξιοποιήσετε τις προκλήσεις που θα υπάρξουν, θα μπείτε στον πειρασμό να ρισκάρετε, ωστόσο προσοχή στον υπερβολικό ενθουσιασμό. Εσείς και το ταίρι σας θα ανοίξετε συζητήσεις περί μελλοντικής εξέλιξης.