Η ρατσιστική ρητορεία του blog “Λευτεριά” και οι ατέρμονες ανορθολογικές αναρτήσεις του

δίνουν "αέρα" στα ακροδεξιά και φασιστικά αναχώματα του συστήματος

297

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Οι πάσης φύσεως φασίστες, χουντικοί, και ακροδεξιοί στον νομό Πιερίας έχουν το «blog» τους, και αυτό είναι το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ».

«Ελεύθερο» να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο, ψέματα, συκοφαντίες και να σπιλώνει πολιτικές θέσεις – απόψεις – ιδεολογίες που δεν είναι αρεστό σε αυτό.

Έτσι αντιλαμβάνεται ο φασιστικός – ακροδεξιός μύλος του «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» τον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την δημοκρατικότητα σαν blog που δήθεν «πασχίζει» για τις παραπάνω αξίες που έχουν να κάνουν με την αντικειμενική ενημέρωση.

«Πασχίζει» άραγε? ή περιμένει το ψίχουλο, για να ρυπαίνει το διαδίκτυο, με τις αξιώσεις του εκάστοτε ιδιοτελή «σωτήρα» της πόλης μας ή τυχοδιώκτη πολιτευτή, που ικανοποιείται από την λάσπη στον ανεμιστήρα που έχει κάνει «επιστήμη» το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» ?

Θιασώτης παλιότερα του «χρυσαυγιτισμού», της χούντας των Συνταγματαρχών και τώρα των «Κασιδιάρηδων» και οποιουδήποτε πατριδοκάπηλου γκρουπούσκουλο, το blog «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» αναπαράγει όλα τα ανορθολογικά αφηγήματα του φασιστικού τόξου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αθωώνεται το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και σαπίλας, στοχοποιώντας τον ξένο, τον αλλόθρησκο, τον φτωχό, τον πιο αδύναμο.

Για το blog «ΛΕΥΤΕΡΙΑ»  τα εγκλήματα δεν έχουν κοινωνικές αιτίες και ρίζες  αλλά είναι αποτέλεσμα φυλετικού, εθνοτικού «DNA» (ότι πιο ύπουλο και αντιεπιστημονικό «επιχείρημα» ρατσιστικής χροιάς).

Για τις γυναικοκτονίες των τελευταίων ημερών ή τους βιασμούς, τα προσπερνάει με νωχελικά – μικρά ρεπορτάζ, όταν πρόκειται για ημεδαπούς, ενώ υπερτονίζει την εθνότητα του εγκληματία,  κυρίως όταν αυτή είναι ασιατικής καταγωγής, για να υποδείξει έμμεσα και  να περάσει συνειρμικά, ότι συγκεκριμένες φυλές ή έθνη ταυτίζονται με τα εγκλήματα και κυρίως κατά των γυναικών.

Το ρατσιστικό μαγείρεμα που γίνεται, έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και να βγάλει από κάδρο της λαϊκής σκέψης, ότι αυτό που νοσεί είναι η ίδια η κοινωνία, που είναι κτισμένη στα σαθρά θεμέλια της καπιταλιστικής οικονομίας, που έχει για «θεό» το κέρδος και τον ανταγωνισμό.

Ένα σύστημα που είναι σύμφυτο με τις  οικονομικές κρίσεις, που αναπαράγουν οι νομοτέλειες του, όταν απίστευτος πλούτος μαζεύεται σε λίγα χέρια σαν αντικειμενική τάση.

Αυτή την στρατηγική διαχειρίζονται οι εκλεκτοί του συστήματος με τα αναχώματα τους, αστοί πολιτικοί, αστικά,  μικροαστικά και φασιστικά  κόμματα, συγκαλύπτοντας τους νόμους που διέπει αυτό το σύστημα, που οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες, την ανεργία,  την φτώχεια, την εξαθλίωση που αποτελεί βασικό υπόβαθρο που γονιμοποιείται το έγκλημα.

Αυτό που ενώνει όλους τους παραπάνω είναι ο αντικομουνισμός.

Άλλοι επιτίθενται απροκάλυπτα  με λύσσα και μένος, και άλλοι ύπουλα και πονηρά κάνοντας μερικές φορές και τους «φίλους», για να απαξιώσουν έωλα την πολιτική  και ιδεολογία των  κομμουνιστικών κομμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση το blog «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» δηλώνει παρών.

Παρών στην στράτευση λάσπης και συκοφαντίας στις κομμουνιστικές θέσεις και την ιδεολογία, σαν την μοναδική εναλλακτική στην καπιταλιστική σαπίλα.

Παράλληλα προβάλλουν  διεξόδους ενσωμάτωσης και εκτόνωσης με τον μανδύα της αντισυστημικότητας, για να διαγωνίζεται απρόσκοπτα το σύστημα των κηφήνων και εκμεταλλευτών.

«Blog» λαϊκής χειραγώγησης και άθλιας προπαγάνδας, για να «εκπαιδεύουν» τον λαό στην υποταγή, να «σιχτιρίζει» μόνο για την κατάσταση και την ζωή που βιώνει, σαν θεατής των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστής, και να εμποδίζουν την μαζική συμμετοχή του στην  λαϊκή πάλη, που θα αμφισβητεί, θα αντιστέκεται, θα αντεπιτίθεται σε αυτούς που του κάνουν την ζωή κουρέλι, για τα κέρδη των λίγων.

Καμιά ανοχή στην αθλιότητα, στα ψέματα, στην σαπίλα και στο μαύρο ζοφερό μέλλον που αξιώνουν καπιταλιστές και μονοπώλια, θέλοντας τον λαό, τους λαούς, αδρανείς, απαθείς, αδιάφορους, αμαθείς – ημιμαθείς, φοβισμένους, αποξενωμένους, δούλους.

Αυτή την «κουλτούρα» διαπερνούν blog όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» που δεν είναι το μόνο στην επικράτεια, που επιδίδονται εντέχνως στην «σεναριολογία» και «συνωμοσιολογία»,

«Συνωμοσιολογία»  για να αφήνει ο λαός στο απυρόβλητο την αστική τάξη, το κεφάλαιο, τους μοναδικούς υπεύθυνος, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, για την φτώχια, την ανέχεια και ανασφάλεια, «αναζητώντας»  τον «εχθρό» της δυστυχίας του, σε αόρατες μοχθηρές δυνάμεις, σε «Illouminati», μασόνους και «φτωχοδιάβολους» της προσφυγιάς και μετανάστευσης.