Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4: Βαριά ήττα στο λιμάνι, αποχαιρέτησε το Champions League

241

«Μαύρη» νύχτα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Ισραηλινών, γνώρισαν βαριά ήττα 4-0 και αποχαιρέτησαν νωρίς το Champions League.

Απόλυτος διασυρμός για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αναγκάζονται να σταματήσουν τα όνειρά τους για τα «αστέρια» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, που έφυγαν με μία τεράστια πρόκριση από τον Πειραιά.

Οι Πρωταθλητές Ισραήλ μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» από το πρώτο λεπτό και έδειξαν τις προθέσεις τους, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στον γ’ προκριματικό.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός «υποβιβάστηκε» στον γ’ προκριματικό του Europa League, όπου θα παίξει κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας που γνώρισε τον αποκλεισμό από την Φερεντσβάρος.

Μεγάλες εκπλήξεις από Μαρτίνς

Με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε τον αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε το 4-3-3 αλλά προχώρησε σε αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τόμας Βατσλίκ, με τον Σίμε Βρσάλικο να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ το αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας διατηρήθηκαν οι Κώστας Μανωλάς και Παπέ Σισέ.

Όμως, στη μεσαία γραμμή, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» προτίμησε να αφήσει εκτός τους Γιαν Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά, με τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις τους και τον Μαμαντού Κανέ να συμπληρώνει την τριάδα. Στην επίθεση ήταν ο Τικίνιο Σοάρες, με τους Φίλιπ Ζινγκερνάγκελ και Γιώργο Μασούρα να τον βοηθούν από τα άκρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη καλή στιγμή της Μακάμπι, ο Σέρι άνοιξε το σκορ, καθώς σημάδεψε σωστά στο αριστερό «παραθυράκι» του Βατσλίκ, έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε από τα δεξιά και έδωσε προβάδισμα 1-0 στο «συγκρότημα» της Χάιφα.

Στα επόμενα λεπτά οι Πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά είχαν σαφέστατο πρόβλημα στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων και οι απειλές ήταν από στημένες φάσεις. Στο 12’ ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον διαιτητή να δείχνει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μαντί Καμαρά θέλησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και κατέληξε άουτ. Στο 25’ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης σκόραρε για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα του για χέρι, στην αρχή της προσπάθειας του διεθνή μέσου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση μεταξύ των παικτών και τον ρέφερι να μοιράζει κίτρινες κάρτες.

Στα επόμενα λεπτά η Μακάμπι ήταν αυτή που ανέβασε ρυθμούς και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, σε ελάχιστα λεπτά. Αρχικά στο 37’ ο Πιερό έκανε το σουτ, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε και στη συνέχεια, το σουτ του Σέρι πέρασε άουτ. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντέιβιντ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, αλλά ο τελευταίος τον σταμάτησε.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του. Για τον λόγο αυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρβάλιο αντί του Μπουχαλάκη, αλλά αυτή η κίνηση δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε ο Πορτογάλος κόουτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν όλο το κέντρο, τη στιγμή που ο Πορτογάλος μέσος ήταν «άφαντος» και δεν βοήθησε καθόλου. Στο 54’ η Μακάμπι προειδοποίησε με τον Πιερό, αλλά η κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να σουτάρει από τις κατάλληλες προϋποθέσεις και έχασε την ευκαιρία.

Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό ξεκίνησε η απόλυτη κατάρρευση για την ομάδα του Πειραιά. Στο 61’ ο Πιερό με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Χαζίζα από τα δεξιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και πριν καταλάβουν οι «ερυθρόλευκοι» τι συνέβη, ο θηριώδης σέντερ φορ τον πλήγωσε και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά ήταν πως η σέντρα ήρθε από τα αριστερά από τον Κόρνουτ στο 65’ με την άμυνα του Ολυμπιακού να «συλλαμβάνεται» και πάλι «κοιμώμενη».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το διπλό «χτύπημα» από τους Ισραηλινούς προκάλεσε απόλυτη αποδιοργάνωση στους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αφήσει πάρα πολλούς χώρους. Και το πλήρωσαν στο 87’ με τον Φανί να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, να νικά τον Βατσλίκ και να διαμορφώνει το τελικό 4-0.