Gov.gr Wallet: Τι θα συμβεί σε περίπτωση απώλειας του κινητού τηλεφώνου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

220

To Gov.gr Wallet αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα μετά την επίσημη παρουσίαση του. Έρχεται να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών καθώς σε ένα κινητό θα μπορούν να είναι αποθηκευμένα τόσο η αστυνομική ταυτότητα, όσο και το δίπλωμα οδήγησης.

Δεν είναι λίγοι, όσοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει σε περίπτωση απώλειας της συσκευής μας. Δηλαδή αν τα έγγραφα θα είναι προσβάσιμα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Η πρόβλεψη που υπάρχει λύνει κάθε απορία και σβήνει κάθε ανησυχία. Όπως και με τα έγχαρτα πιστοποιητικά, έτσι και με τα ψηφιακά ο πολίτης μπορεί να προβεί άμεσα στην ακύρωση τους.

Συγκεκριμένα εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας είτε αυτοπροσώπως σε ένα Αστυνομικό Τμήμα είτε μέσω του gov.gr, τότε αυτόματα και άμεσα οποιοδήποτε ψηφιακό αντίγραφο έχει εκδοθεί ακυρώνεται. Το ίδιο ισχύει και εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια του διπλώματος οδήγησης σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, σε ένα ΚΕΠ ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας.

Σε περιπτώσεις που εκδίδεται νέα αστυνομική ταυτότητα ή νέο δίπλωμα οδήγησης για άλλον λόγο πέραν της απώλειας, τότε τα ψηφιακά αντίγραφα των παλαιότερων έγχαρτων πιστοποιητικών ακυρώνονται αυτόματα και πρέπει να εκδοθούν ψηφιακά αντίγραφα των νέων πιστοποιητικών, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για την αρχική τους έκδοση.

Σε περίπτωση απώλειας της συσκευής όπου είναι αποθηκευμένα τα ψηφιακά αντίγραφα, ο πολίτης μπορεί να ανακαλέσει την ισχύ των αποθηκευμένων ψηφιακών αντιγράφων μέσω της σχετικής υπηρεσίας στο gov.gr. Η ανάκληση των φυσικών αντιγράφων δεν ακυρώνει τα αντίστοιχα έγχαρτα πιστοποιητικά