Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Σκούφα με αντιπροσωπεία Υγειονομικών σε Αναστολή Εργασίας

272

Το πολιτικό γραφείο της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα επισκέφτηκε το Σάββατο 23/7/2022 αντιπροσωπεία Υγειονομικών σε Αναστολή Εργασίας, αποτελούμενη από τους Καρασίδου Ελένη, Πουλικίδη Κώστα και Σιδηροπούλου Νόπη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών τους συναντήσεων με θεσμικά πρόσωπα της Πιερίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι υγειονομικοί κατέθεσαν εγγράφως το αίτημά τους για άμεση επιστροφή στις εργασίες τους μετά από 11 μήνες σε αναστολή εργασίας και χωρίς αποδοχές.

Ανέλυσαν διεξοδικά τους λόγους που επιβάλλουν την άμεση επιστροφή τους στο σύστημα υγείας που έτσι και αλλιώς υπολειτουργεί, αφού δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο. Ακόμα αναφέρθηκαν στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειές τους μιας και παραμένουν για 11 μήνες χωρίς χρήματα. Όπως τόνισαν είναι καλύτερο να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας ανεμβολίαστοι γιατροί και υγειονομικοί επαρκώς ελεγμένοι με τεστ, παρά να μην εργάζονται καθόλου.

Η κ.Σκούφα από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν από την αρχή ενάντια στις αναστολές εργασίας θεωρώντας ότι είναι ακόμη μία πολιτική επιλογή που στόχο έχει να απαξιώσει το δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας και έχει ζητήσει με κάθε επίσημο τρόπο την επιστροφή τους στην εργασία με τα απαιτούμενα μέτρα και ελέγχους ασφαλείας. Ενημέρωσε τους υγειονομικούς για τις θεσμικές παρεμβάσεις και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,αλλά και της ιδίας, με δηλώσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με τελευταία την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε τον Μάιο του 2022.

Τέλος δήλωσε ότι θα καταθέσει το αίτημά τους θεσμικά στο Ελληνικό κοινοβούλιο.