Δεν μας τρομάζουν !

223

Η σταθερή, πολύμορφη και αποδοτική δράση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών (Ο.Π.Π.) “I can’t Breathe”, έχει προκαλέσει αϋπνίες, αγωνία και πανικό σε πολύ συγκεκριμένους κύκλους που καταφεύγουν εδώ και αρκετό καιρό σε μεθόδους εκφοβισμού μελών της Ομάδας. Στην αρχή με επιθέσεις “φιλίας και στοργικών συμβουλών” για να μην χάνουμε τον χρόνο μας. Στη συνέχεια με συκοφαντίες και διαστρέβλωση του χαρακτήρα και των επιδιώξεων της Ομάδας. Κι αφού δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους, “ανεβάζουν το επίπεδο” Είναι πολλά τα λεφτά, ξέρουν πως γίνεται η “δουλειά’ κι εύκολα βρίσκουν πρόθυμα παλικάρια να την κάνουν.

“Θα μπω στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου και όπου χρειαστεί. Θα με δείς μπροστά σου όταν έλθει η ώρα… Πληρώθηκα να κάνω τη δουλειά…” Τάδε έφη το καλόπαιδο, δηλώνοντας “σύνδεσμος” που δρούσε κατ’ εντολή και επί πληρωμή, από τους “ανώτερούς” του, τις μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου 23/7 προς Κυριακή, απειλώντας μέλος της Ομάδας “I can’t Breathe” και στη συνέχεια μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας, μέσω  μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων. Τη Δευτέρα το πρωί, κατατέθηκαν δύο μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, με συνημμένα αποδεικτικά στοιχεία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Εισαγγελία και τις διωκτικές αρχές, για τον εντοπισμό του “νονού” και του πρόθυμου καλόπαιδου που ίσως να μην είναι και τόσο άγνωστοι. Πως θα αντιδράσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι του Κράτους και της Πολιτείας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, βουλευτές και αρμόδιες υπηρεσίες? Θα περιμένουν να χρησιμοποιηθούν ακόμα πιο δραστικές μέθοδοι εκφοβισμού… να ανεβούμε σε ανώτερα επίπεδα τρομοκρατίας; Η καλλιέργεια και συντήρηση κλίματος ατιμωρησίας και η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή.

Ο εντολοδόχος “σύνδεσμος” το πήρε το μήνυμα και προφανώς θα το μετέφερε στους “ανωτέρους του”. Οι κάτοικοι της Κατερίνης, οι δημότες της, τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της Ο.Π.Π. “I can’t Breathe”, δεν πτοούμαστε από τις απειλές που εξαπολύουν μέσα από τα σκοτεινά λαγούμια τους. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το δικαίωμα και την υποχρέωση της συμμετοχής των ενεργών πολιτών στη λήψη αποφάσεων για ό,τι συμβαίνει στον τόπο όπου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να δρούμε θεσμικά, με όλα τα μέσα που μας διαθέτει ο νόμος.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

της Ο.Π.Π. “I can’t Breathe”