Ντουπλάντις: Παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ από τον τρομερό Σουηδό (video)

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπερνώντας τα 6,21μ. και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Όρεγκον.

318

Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Αρμάντ Ντουπλάντις είναι λίγο. Ο τρομερός Σουηδός έκανε πάλι το θαύμα του αφού ξεπέρασε τα 6,21μ. κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ, ενώ φυσικά κατέκτησε το χρυσό στο Όρεγκον.

Παράλληλα, έσπασε και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει στον Μπούμπκα αφού ξεπέρασε για 47η φορά τα έξι μέτρα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρύλο του αθλήματος.

Την ίδια ώρα ο 22χρονος έχει πλέον στην κατοχή του ταυτόχρονα όλους τους τίτλους στο αγώνισμά του αφού είναι χρυσός Ολυμπιονίκης και επιπρόσθετα πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο.

Από την αρχή ο Ντουπλάντις έδειξε τις διαθέσεις του αφού επέλεξε να μπει στον τελικό στα 5,75μ. θέλοντας να κρατήσει δυνάμεις. Φυσικά, πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με την πρώτη.

Στα 5,87μ. χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να ξεπεράσει τον πήχη, ενώ ακολούθησαν με την πρώτη τα 5,94μ. και τα 6μ. Κάπου εκεί εξασφάλισε και τυπικά το χρυσό μετάλλιο.

Οι επόμενοι δύο στόχοι του ήταν ξεκάθαροι. Αρχικά, έβαλε τον πήχη στα 6,06μ. για να πάρει το ρεκόρ αγώνα κάτι που έκανε ξανά με την πρώτη και έπειτα ανέβασε τον πήχη στα 6,21μ. για να σπάσει το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Ντουπλάντις ποζάρει με το 6,21μ.
Ο Ντουπλάντις ποζάρει με το 6,21μ. 2022 AP PHOTO/CHARLIE RIEDEL

Το πρώτο άλμα του δεν ήταν καλό, αφού πέρασε κάτω από τον πήχη. Ωστόσο στο δεύτερο πέρασε 15 εκατοστά πάνω από αυτόν για να γνωρίσει την αποθέωση.

Πίσω από τον Ντουπλάντις στη δεύτερη θέση ήταν ο Νίλσεν (ΗΠΑ) με 5,94μ., όσο έκανε και ο Ομπιένα για να κατακτήσει το χάλκινο το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία των Φιλιππίνων σε παγκόσμιο.