Εκρηκτικός μηχανισμός στην Ευελπίδων – Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει τις έρευνες

226

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία αργά το βράδυ της Κυριακής (24/7), όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 25 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή και συγκεκριμένα την Ευελπίδων από τη Μουστοξύδη, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) πραγματοποίησε έλεγχο.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν τελικά μετά από έρευνες ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην εξωτερική πλευρά των δικαστηρίων και σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων από το μαντρότοιχο ο οποίος από λάθος στην συνδεσμολογία δεν εξερράγη.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, διαπίστωσαν ότι οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει εκρηκτική ύλη και βραδύκαυστο φυτίλι.

Περισυνέλεξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό σαν κι αυτόν που είχε τοποθετηθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην εφορία Αμαρουσίου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ακόμα αναβαθμισμένο χτύπημα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι στο πλαίσιο των κινήσεων αλληλεγγύης του αντιεξουσιαστικού χαρώ σε αναρχικό που κάνει απεργία πείνας.

Το τελευταίο διάστημα, τα χτυπήματα συμπαράστασης στο συγκεκριμένο καταδικάσμενο άτομο έχουν ενταθεί και οι επιχειρησιακοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν διαπιστώσει από νωρίς ότι ο χώρος των αντιεξουσιαστών έχει δραστηριοποιηθεί έντονα.

Τώρα φαίνεται τα χτυπήματα να έχουν μπει στη φάση των τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα συνεχιστούν και θα κλιμακώνονται.

Με την τοποθέτηση του μηχανισμού στα δικαστήρια θα ασχοληθεί η Αντιτρομοκρατική  Υπηρεσία.