Πανελλήνιες 2022: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση – Εκπλήξεις στις οικονομικές

484

Πτωτική πορεία φαίνεται πως θα καταγράψουν οι βάσεις των Πανελληνίων 2022, κυρίως λόγω των πολλαπλών επιδόσεων που προκύπτουν από τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας.

Μάλιστα, οι δημοφιλείς σχολές, που βρίσκονται στις πρώτες επιλογές χιλιάδων υποψηφίων, καταγράφουν τις περισσότερες απώλειες. Συγκεκριμένα, νομικές, ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές θα παρουσιάσουν απώλειες ακόμη και άνω των 500 μορίων.

Χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι η Νομική Αθήνας θα χάσει το όριο των 18.000 μορίων, με τις εκτιμήσεις να την τοποθετούν μεταξύ 17.550 και 17.650 μορίων.

Η μεγάλη έκπληξη και φέτος θα είναι οι σχολές και τα τμήματα Οικονομίας, καθώς στο σύνολό τους θα καταγράψουν άνοδο της τάξης των 200-300 μορίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, οι λίγες υψηλόβαθμες σχολές άνω των 17.000 μορίων θα εμφανίσουν μια μικρή πτώση έως και 250 μορίων, ενώ από τις σχολές που κινούνται από 16.000 και κάτω, θα καταγραφούν ανοδικές τάσεις.

Δείτε τους πίνακες με τις εκτιμήσεις των βάσεων για τις Πανελλήνιες του 2022

Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Διαβάστε τα στατιστικά βαθμολογικών επιδόσεων

ΓΕΛ ΕΠΑ Συνολικά στατιστικά

Η εφαρμογή υπολογισμού μορίων είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.