Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στο Φεστιβάλ Ολύμπου

68

Φιλοξενούμενος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου.

Ο Πάνος Αγγελόπουλος έχει σκηνοθετήσει  μεγάλες  επιτυχίες  και έχει βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Γνωστά του έργα  «Γκέμμα» 2018, «Ασκητική» 2015, «Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» 2016

Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε στο αρχαίο θέατρο Δίου τις παραστάσεις «Προμηθέας Δεσμώτης» και τις «Θεσμοφοριάζουσες». Με το συνεργείο του κατέγραψε εικόνες από το αρχαιολογικό πάρκο, το αρχαίο θέατρο, ενώ συνομίλησε με ηθοποιούς, θεατές εθελοντές και μέλη της διοίκησης του ΟΡΦΕΟ.

Στις προθέσεις του κ. Αγγελόπουλου είναι να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Για το σκοπό αυτό  πρόκειται να επανέλθει και σε άλλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, να επισκεφθεί και τους άλλους χώρους που πραγματοποιούνται παραστάσεις. Πρόκειται επίσης να συνομιλήσει και να καταγράψει αφηγήσεις παλαιών και νέων ανθρώπων που σχετίζονται διαχρονικά με το Φεστιβάλ Ολύμπου και να συγκεντρώσει στοιχεία και υλικό από την αρχαιότητα, της εποχής των «Ολυμπίων εν Δίω» έως την εποχή του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο κ. Αγγελόπουλος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από όσα είδε και άκουσε για το Φεστιβάλ Ολύμπου και γενικότερα για την ιστορία της περιοχής και φυσικά τις ομορφιές της Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Αγγελόπουλο και τη σύζυγό του, συνόδευε ο γνωστός Λιτοχωρίτης Γιώργος Ολύμπιος με τη σύζυγό του, οι οποίοι συνδέονται με μακρά φιλία.