Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Παραλία Κατερίνης

265

H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης,  την Πολυφωνική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Πρίγκηπα Λαζάρου από το Κρούσεβατς Σερβίας και την Ορχήστρα «Οι γκαϊντατζήδες» από την Βουλγαρία,  το Σάββατο 23 Ιουλίου, και ώρα 9μ.μ. στον Ιερό της Αγίας Φωτεινής στην Παραλία Κατερίνης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους καθώς και παραδοσιακά τραγούδια και από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και φυσικά την Ελλάδα.  Η συναυλία θα αποτελέσει συνάντηση του ιεροψαλτικού ύφους, τόσο του βυζαντινού όσο και του πολυφωνικού και του παραδοσιακού.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Διοργανώνουμε την συναυλία στο πλαίσιο των πολιτιστικών δεσμών της Ιεράς Μητρόπολής μας με τα Πατριαρχεία της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Μέσα από τέτοιες μουσικές δημιουργίες οι σχέσεις μας με τις ομόδοξες χώρες της Σερβίας και της Βουλγαρίας  αναπτύσσονται  σε διάφορους τομείς καλύπτοντας συγχρόνως και πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής».