Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Καμένα σπίτια, εκρήξεις καταστροφές

222

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι σε ΠεντέληΝτράφιΑνθούσα, Παλλήνη, Διώνη, Γέρακα και Δασαμάρι, όπου εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και άφησε πίσω της καμένα σπίτια και απόγνωση.

Στην πολύπαθη Πεντέλη, που πολλάκις έχει πληγεί από πυρκαγιές, οι επίγειες δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φλόγες, που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.

Η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο διάβα της ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Μεγάλο στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι να μην περάσουν οι φλόγες τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το πρωί στις 6:15 έφτασε μήνυμα του 112 προς τους πολίτες της περιοχής να αποφύγουν την μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Στις 2 τη ξημερώματα, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα, για να εκκενωθεί άμεσα η Πεντέλη:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε προς Βριλήσσια».

Λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα να εκκενώσουν άμεσα προς την Αγία Παρασκευή.

Γύρω στις 03:55 έκλεισε η Αττική Οδός από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και η οποία πέρασε και στην περιοχή της Ανθούσας.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 20:00 από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα, ενώ λίγο μετά τις 20:15 δόθηκε αντίστοιχη εντολή εκκένωσης και στους κατοίκους της Διώνης και του Δασαμαρίου με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Γύρω στις 03:55 έκλεισε η Αττική Οδός από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και η οποία πέρασε και στην περιοχή της Ανθούσας.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι. Μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 20:00 από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα, ενώ λίγο μετά τις 20:15 δόθηκε αντίστοιχη εντολή εκκένωσης και στους κατοίκους της Διώνης και του Δασαμαρίου με κατεύθυνση προς Παλλήνη.