Φωτιά στην Πεντέλη: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει διάσπαρτες εστίες

158

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης και εξαπλώθηκε σε Ντράφι, Παλλήνη, Ανθούσα, Παλαιά Πεντέλη και Διώνη.

Αυτήν την ώρα μικρές εστίες παραμένουν σε ΔιώνηΔασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν μικρές αναζωπυρώσεις και μικρές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των ανέμων που δεν έχουν κοπάσει ακόμη.

Πολλά είναι τα σπίτια, ωστόσο, που παραμένουν χωρίς ρεύμα με τον ΔΕΔΔΗΕ να επιθεωρεί και να αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Το βράδυ ήταν δραματικό, με αρκετά σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες και τις Αρχές να προχωρούν σε εκκενώσεις οικισμών.

Στην Ανθούσα, μάλιστα, ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες για πολλοστή φορά ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» και αρκετά ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιός, ο οποίος τόνισε πως πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη ξεκινήσει να αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που έχουν προκληθεί στο δίκτυό του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε πως τα νοσοκομεία παραμένουν σε ετοιμότητα.

 

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου