ΓΣΕΕ: Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για 1,6 εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενους – Τα στοιχεία για την Ε.Ε.

208

Η Ελλάδα βρίσκεται στο top 3 των χωρών της Ε.Ε., που οι εργαζόμενοί της αδυνατούν να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα. Μας περνά η Ρουμανία και η Λιθουανία. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, 1.629.245 αδυνατούν να φύγουν για επταήμερες διακοπές.

Τα στοιχεία δίνει σήμερα η ΓΣΕΕ στη δημοσιότητα από έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία, η χώρα μας κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργαζομένων που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, την οποία κοινοποίησε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα παρά το ότι εργάζονται. Η κρίση του κόστους ζωής προσθέτει πίεση στους εργαζόμενους και αυξάνονται τα ποσοστά που δείχνουν τον αγώνα τους να τα βγάλουν πέρα και ότι οι διακοπές γίνονται ακόμη πιο απρόσιτες. Το ποσοστό του πληθυσμού που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για διακοπές έχει αυξηθεί σε περισσότερα από τα μισά κράτη-μέλη της ΕΕ από το 2019 ενώ ακόμη και το ποσοστό των εργαζομένων που δεν είχε αυτή την οικονομική δυνατότητα έχει αυξηθεί σε 11 χώρες.

Αναλυτικά η κατάταξη: