Χρυσή Στην Ευρώπη Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Πάλης Μαρία Γκίκα!

367

Μία τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Πάλη σημείωσε στο Ζάγκρεμπ η Μαρία Λουίζα Γκίκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 γράφοντας ιστορία με το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε στην κατηγορία των 39 κιλών.

Η 14χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν συγκλονιστική δείχνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού τη δύναμή της, την υψηλή τεχνική της και την εκρηκτικότητά της. Το «αγρίμι» ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (16/7) την προσπάθειά του και δεν σταμάτησε παρά μόνο για να λάβει το χρυσό μετάλλιο από το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αρχικά νίκησε με 4-2 την Γιαγκμούρ Καραμπατσάκ από την Τουρκία, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και την Πολωνής Πατρίτσια Μπουκόβσκα, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό. Την Κυριακή (17/7) η Γκίκα ανέβηκε στην παλαίστρα αποφασισμένη και έδειξε από την αρχή του αγώνα απέναντι στην Ουκρανή Καμίλα Κούτσμα ότι… διψάει για τη νίκη. Η Μαρία Λουίζα προηγήθηκε 3-0 και στη συνέχεια απέδειξε πως εκτός από επιθετικές αρετές, γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τους μεγάλους αγώνες. Με συνολικό σκορ 3-2 πανηγύρισε την τρίτη και πιο σημαντική νίκη και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της!

Στα ρεπεσάζ των 62 κιλών η Λουκία Καραγιάννη επικράτησε 4-2 της Ιωάννας Ξενίδου στον ελληνικό «εμφύλιο» και προκρίθηκε στον «μικρό» τελικό. Η Ελληνίδα προηγήθηκε της Κίνγκα Μαρία Βοϊνάρσκα από την Πολωνία, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και έτσι πλασαρίστηκε στην 5η θέση.

Στα ρεπεσάζ των 54 κιλών η Ελπίδα Κουτέλη προσπάθησε απέναντι στην Ουκρανή Ανχελίνα Μπονταρένκο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ενώ στα 58 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη έχασε από την Ισπανίδα Αϊνάρα Πορτίγιο Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Δέσποινα Μαλεσιάδα (42κ.), Σοφία Μιχαηλίδου (46κ.), Γεωργία Αναστασοπούλου (46κ.), Δήμητρα Σκουβάκη (50κ.), Βασιλική Καραβάνου (58κ.) και Αννα Σεϊταρίδου (66κ.), οι οποίες πήραν πολύτιμες εμπειρίες. Μάλιστα η Καραβάνου έφτασε έως τα προημιτελικά.

Στα ρεπεσάζ της Ελευθέρας ο Κεσίδης

Στην Ελευθέρα ο Γιάννης Κεσίδης θα έχει τη δική του δεύτερη ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ. Ο 13χρονος έχασε από τον Αζέρο Μαχαράμ Ρζάγεφ, ωστόσο μπήκε στη διαδικασία των ρεπεσάζ. Πλέον έχει απέναντι του τον Βούλγαρο Αλεξάντερ Γκεοργκίεφ Ντέλτσεφ (18/7), όπου θα ψάξει τη νίκη για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ούγγρο Άρον Κριμ. Με νίκη θα έχει το δικαίωμα να παίξει κόντρα στον Αρμέν Παπικιάν (Αρμενία) για το χάλκινο μετάλλιο.

Εν τω μεταξύ καλές εμφανίσεις που τους χάρισαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια της αγωνιστικής του δραστηριότητας πραγματοποίησαν οι Θεόδωρος Τρίτσκας (44κ.), Αΐκ Καζαριάν (52κ.), Χρήστος Καλανίδης (57κ.), Αβραάμ Μουστόπουλος (68κ.), Νίκος Σπυρίδης (75κ.), Θανάσης Αβραμίδης (85κ.) και Νίκος Καράβανος (85κ.). Μάλιστα ο Καράβανος έφτασε έως τα προημιτελικά μετά την φοβερή νίκη του απέναντι στον Ιταλό Νταμιάνο Σπεράντιο.

Δώδεκα συμμετοχές στην Ελληνορωμαϊκή

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στην παλαίστρα του Ζάγκρεμπ θα παρουσιαστούν οι πρωταθλητές της Ελληνορωμαϊκής. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 από 12 αθλητές.

Στα 38 κιλά ο Γιώργος Χονδρονάσιος θα αντιμετωπίσει για την φάση των «16» τον Πολωνό Πάτρικ Ρέμλεϊν, ενώ στα προκριματικά των 41 κιλών ο Δημήτρης Στέφανος Δημόπουλος κοντράρεται με τον Ούγγρο Κοπανί Γιουχάζ. Στη φάση των «16» των 44 κιλών ο Σωτήρης Ντόντος κληρώθηκε με τον Βούλγαρο Στάνισλαβ Νένοβ Ντιμιτρόβ και στην αντίστοιχη φάση των 48 κιλών ο Αντώνης Αδάμου θα παίξει απέναντι στον Αζέρο Σαγιάντ Ναγκιζάντε.

Στα 52 κιλά ο Ιάσονας Πολυχρόνης Μαργαριτίδης κληρώθηκε από τον Ισραηλινό Αβίβ Βαλόχ, ενώ στα 57 κιλά, στον προκριματικό γύρο, ο Κωνσταντίνος Ανγκάνης θα παίξει με τον Ιταλό Γκιγιέρμο Μπουφάσκι και στους «16» ο Μάριος Καπάνταης περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Κριστιάν Ρίσκα (Μολδαβία)-Ζντένεκ Κούμπαλα (Τσεχία).

Στα 62 κιλά ο Σταύρος Ντούνιας έχει να αντιμετωπίσει τον Κροάτη Γιούρε Ραΐκοβιτς. Στον προκριματικό γύρο των 68 κιλών ο Σωτήρης Μπούζας θα κοντραριστεί με τον Λετονό Αλεκσέις Ρόιτς, ενώ στους «16» ο Στέφανος Κωνσταντίνος Βασδέκης περιμένει το νικητή του ζευγαριού Μίτια Τσένερ (Σλοβενία)-Αρτούρ Αμογιάν (Αρμενία). Στους «16» των 75 κιλών ο Τριαντάφυλλος Ηλίας Χατζόπουλος κληρώθηκε με τον Αζέρο Ορκάν Φιζουλί Χατζίγιεφ. Στα 85 κιλά ο Ιωάννης Ζωσιμίδης θα παλέψει με τον Ουκρανό Ίλια Μπουρίσεφ.