Οπτική ψευδαίσθηση: Εάν μπορείτε να την λύσετε σε λιγότερο από 2 λεπτά, είστε στο κορυφαίο 0,1%

343

Σας αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές; Οι λάτρεις του παζλ εξοργίζονται με μια… απόκοσμη οπτική ψευδαίσθηση στην οποία πρέπει κανείς να δοκιμάσει να εντοπίσει τα 25 ζώα που είναι ενσωματωμένα στην εικόνα σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Η ψευδαίσθηση, που δημιουργήθηκε από έναν άγνωστο καλλιτέχνη, δείχνει το κεφάλι ενός ανθρώπου που αποτελείται από περισσότερα από δύο δωδεκάδες ζώα. Φαίνεται ότι εμπνεύστηκε τον καλλιτέχνη του 16ου αιώνα Giuseppe Arcimboldo, ο οποίος ζωγράφιζε πορτρέτα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από αντικείμενα όπως φρούτα, λαχανικά και λουλούδια.

Ενώ η εικόνα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για σχεδόν μια δεκαετία, πρόσφατα έγινε viral στο TikTok, με έναν χρήστη να ισχυρίζεται ότι οι λύτες γρίφων θα μπορούσαν να είναι στο κορυφαίο 0,01% εάν καταφέρουν να εντοπίσουν όλα τα ζώα στο χρονικό πλαίσιο των δύο λεπτών .

Ένας ελέφαντας στην κορυφή της εικόνας είναι ίσως ο πιο εύκολος να εντοπιστεί, ενώ το μάτι τραβάει επίσης ένα εμφανές καγκουρό και μια αρκούδα γκρίζλι, και τα δύο στο κάτω μέρος του πίνακα.

Μια τίγρη, μια χελώνα, ένα άλογο και ένα άσπρο κουνέλι βρίσκονται επίσης συνήθως στο κέντρο της ψευδαίσθησης, αλλά τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από εκεί και πέρα.

Μερικοί έξυπνοι TikTokers κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα 25 ζώα που περιλαμβάνονται στην ψευδαίσθηση, αλλά λίγοι είναι σε θέση να τα βρουν όλα μέσα σε δύο λεπτά.

Ο επιτυχημένος λύτης γρίφων είναι σε θέση να εντοπίσει μια χήνα, έναν ελέφαντα, έναν σκαντζόχοιρο, ένας βραδύπους, ένας σκίουρος, ένα δελφίνι, ένα σαλιγκάρι, μια αλεπού, έναν αλιγάτορα, ένα φίδι και μια χελώνα.

Η εικόνα περιλαμβάνει επίσης μια φάλαινα, ένα καγκουρό, έναν παπαγάλο, έναν πελεκάνο, έναν αστερία, μια ακρίδα, ένα άλογο και ένα κουνέλι. Μια τίγρη, ένας πίθηκος, ένα πουλί, ένα παγώνι και μια αρκούδα περικλείουν και τα 25 ζώα που φαίνονται στην εικόνα.