ΗΠΑ: Πέθανε η Ιβάνα Τραμπ σε ηλικία 73 ετών

84

Η Ιβάνα Τραμπ, η πρώην σύζυγος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της στο ABC News.

«Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα – μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια ακτινοβόλα ομορφιά και μια στοργική μητέρα και φίλη», ανέφερε η οικογένεια Τραμπ σε ανακοίνωσή της.

«Η Ιβάνα Τραμπ ήταν μια επιζήσασα. Έφυγε από τον κομμουνισμό και αγκάλιασε αυτή τη χώρα. Δίδαξε στα παιδιά της το σθένος και τη σκληρότητα, τη συμπόνια και την αποφασιστικότητα. Θα λείψει πολύ από τη μητέρα της, τα τρία παιδιά της και τα δέκα εγγόνια της», ανέφερε η οικογένεια.

Οι τραυματιοφορείς του Μανχάταν, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για καρδιακή ανακοπή, βρήκαν μια 73χρονη γυναίκα στο διαμέρισμα στο προάστιο Άπερ Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης, λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. την Πέμπτη, σύμφωνα με το FDNY. Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για την Ιβάνα Τραμπ.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ
Μια φωτογραφία από το μακρινό 1988: Ο Αμερικανός κτηματομεσίτης Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Ιβάνα, ποζάρουν με τη πολυτελή θαλαμηγό τους The Trump Princess αγκυροβολημένη στην προβλήτα της 30ης Οδού στον ποταμό Ιστ Ρίβερ στη Νέα ΥόρκηAP Photo / MARTY LEDERHANDLER

Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα του, Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ θυμήθηκε την Ιβάνα ως μια «υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια σπουδαία και εμπνευσμένη ζωή».

«Το καμάρι και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Έρικ. Ήταν τόσο περήφανη γι’ αυτά, όπως ήμασταν όλοι τόσο περήφανοι γι’ αυτήν», έγραψε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Ιβάνα Τραμπ ήταν η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ. Είχαν αποκτήσει τρία παιδιά μαζί: τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ Τραμπ.

Η Ιβάνα Τραμπ, η οποία μεγάλωσε υπό κομμουνιστική κυριαρχία στην πρώην Τσεχοσλοβακία, παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977.

Το ζευγάρι χώρισε το 1992.