Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να λειτουργήσει ξενόγλωσσο τμήμα στην Πιερία σε συνεργασία με το τμήμα Logistics

Σύσταση οργανικών θέσεων Κληρικών. Ομιλία στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ

500

Κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, η Βουλευτής διατύπωσε την πρόταση για λειτουργία ενός ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το υφιστάμενο λειτουργούν Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) με έδρα την Κατερίνη.

«Μία πρωτοβουλία που θα έχει σαφέστατα αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή, τους φοιτητές και τους νέους μας και θα μπορούσε λόγω του ισχυρού «brand name» του Ολύμπου να αποτελέσει τον οδηγό και πρότυπο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σε ένα τμήμα, για το οποίο, είμαι προσωπικά υπερήφανη, καθώς συντελείται σε αυτό ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό έργο και οι απόφοιτοί του απορροφώνται στην αγορά εργασίας σε ποσοστό 80%».

Τέλος, χαιρέτισε τη διάταξη με την οποία συστήνονται οργανικές θέσεις κληρικών, ρύθμιση που δίνει τέλος σε μια έωλη κατάσταση και διασφαλίζει πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιερέων.

“Νέοι ορίζοντες», αγαπητοί συνάδελφοι, ο τίτλος του νομοσχεδίου και εγώ θα προσθέσω «όχι μόνο νέοι, αλλά και ανοιχτοί ορίζοντες».

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της βουλευτού