Μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ: Ο δράστης ετοιμαζόταν για δεύτερη ένοπλη επίθεση στο Ουισκόνσιν

208

Ο κατηγορούμενος πλέον για επτά δολοφονίες ανήμερα της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ ΠαρκΡόμπερτ Κρίμο, όταν διέφυγε μέσα από το πανικόβλητο πλήθος της παρέλασης πήγε στην περιοχή Μάντισον του Ουισκόνσιν και «εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο» να διαπράξει μια νέα ένοπλη επίθεση.

Ο 21χρονος Κρίμο, το κίνητρο του οποίου παραμένει άγνωστο, αποκάλυψε στους αστυνομικούς που ερευνούν την πολύνεκρη επίθεση ότι πήγε οδικώς μέχρι το Μάντισον, όπου «είδε άλλους εορτασμούς» και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μέσα στο όχημά του, για να διαπράξει και νέα επίθεση, είπε ο Κρίστοφερ Κοβέλι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χάιλαντ Παρκ.

Η δεύτερη παρ’ ολίγον επίθεση δεν ήταν προσχεδιασμένη, όπως η πρώτη, την οποία  σχεδίαζε επί εβδομάδες, εξήγησε ο αστυνομικός. Ο φερόμενος δράστης επέστρεψε στο Ιλινόις, όπου συνελήφθη αργότερα, αφού αποφάσισε ότι δεν ήταν έτοιμος να πυροβολήσει στο Ουισκόνσιν.

Ο νεαρός πυροβόλησε την Δευτέρα τουλάχιστον 70 φορές το πλήθος αφού ανέβηκε στην ταράτσα ενός καταστήματος, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30. Μετά τη σύλληψή του, το βράδυ της Δευτέρας, ανακρίθηκε από την αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ και «ομολόγησε εκουσίως τις πράξεις του», όπως υποστήριξε ο αντεισαγγελέας Μπεν Ντίλον, κατά τη σημερινή απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Κρίμο, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης.

Ο δικαστής Θίοντορ Πότκονιακ αποφάσισε την προφυλάκισή του. Ο Κρίμο, που έχει μακριά μαύρα μαλλιά και πολλά τατουάζ στον λαιμό και το πρόσωπο, παρέμεινε απαθής καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, ο εισαγγελέας Έρικ Ράινχαρτ δεν θέλησε να κάνει καμία εικασία σε ό,τι αφορά το κίνητρο της επίθεσης.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισής του υπό όρους, τόνισε ο Ράινχαρτ. «Αυτές δεν είναι παρά οι πρώτες από τις πολλές κατηγορίες σε βάρος του κ. Κρίμο», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.