Αυλαία έπεσε στον 6ο Αγώνα Δρόμου ”Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου” με την βράβευση όλων των θεσμικών φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχία του (φωτο)

274

Ο αγώνας δρόμου ”Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμό την αρχαία Πύδνα.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο εκδήλωση βράβευσης των φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του φετινού αγώνα.

Ο Σεβασμιώτατος Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους επικεφαλής των φορέων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:« Η επιτυχία ενός αγώνα δρόμου βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, την προσφορά και την αγάπη για το τόπο μας. Η ανταμοιβή την προσπάθειά σας, αποτυπώνεται στην μεγάλη συμμετοχή δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σας ευχαριστούμε θερμά που βοηθήσατε στο φετινό αγώνα και σας ευχόμαστε ο Θεός να σας έχει καλά ώστε να συνεχίσετε να συμβάλετε στο κοινό καλό».

Συγκεκριμένα εκπροσώπησαν και βραβεύτηκαν  οι:

Για το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου ο  Αν. Διοικητής κ. Σωτήρης Κακάνης

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου ο κ. Σταύρος Κάβουρας ο οποίος μετέφερε της ευχές του εφημερίου π. Γεωργίου Μιάουρα.

Για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης) ο κ. Τάσος Παπαλεξίου και ο κ. Αριστοτέλης Μαρινόπουλος.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης, ο Ιατρός του αγώνα, ο ορθοπεδικός κ. Δημήτριος Παγωνίδης

 

Για  τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Στίκος

Για τον Σύλλογο St. Fast Μακρυγιάλου ο κ. Γιώργος Καρακατσάνης

Για τον ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, ο Πρόεδρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Για τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυγιάλου ” Η Στέγη της Αγάπης”, η Γενική Γραμματέας, κ. Κατερίνα Μελιδώνη. Παρέστη επίσης η ταμίας κ. Κυριακή Μαυρίδου.

Για τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου “Κεραυνός”, ο Πρόεδρος κ. Ζαχαρίας Παναγιωτίδης

Για τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Κοινότητα Νέων Ελευθεροχωρίου, ο κ. Γιώργος Σαλπιγγίδης

Για την Φιλαρμονική Μακρυγιάλου η κ. Μαρία Τσουμίδου

Από την Μεθώνη το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κώστας Καλογεράκης.

Βραβεία παρέλαβαν επίσης οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Μεθώνης και Μακρυγιάλου κ. Θωμάς Γαβριηλίδης και κ. Παρασκευάς Αναστασιάδης αντίστοιχα.

Αναμνηστικό βραβείο παρέλαβε ακόμη ο αρχαιοφύλακας της Αρχαίας Πύδνας κ. Θανάσης Γκιουλμετάρογλου.

Τέλος βραβεύτηκε η Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας “ΖΕΥΣ” κ. Ράνια Σαλαμάντη. Από το Σύλλογο παρέστη ο κ. Αλέξανδρος Πούλιος.

Ο Σεβασμιώτος Ποιμενάρχης εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς  τον Δήμαρχο Πύδνας –Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα για την πολύτιμη συνεισφορά και έμπρακτη συμβολή του στη διοργάνωση. Παράλληλα ευχαρίστησε όλες και όλους που βοήθησαν με κάθε τρόπο στον αγώνα, τους φιλόξενους κατοίκους των οικισμών καθώς και τους χορηγούς, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον 7ο Αγώνα Δρόμου ”Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου” που θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου 2023.