Εκδρομή των εργαζομένων της  OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στο NOESIS

169

H Διοίκηση της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. διοργάνωσε εκδρομή για τους εργαζομένους της στο πλανητάριο NOESIS, το πρωί του Σαββάτου το 25 Ιουνίου 2022. Η εκδρομή ήταν διάρκειας 5 ωρών και συμμετείχαν 60 άτομα.

Οι συμμετέχοντες  περιηγήθηκαν στην έκθεση CONNECTED, στην οποία η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. είναι χορηγός. Πρόκειται για μία περιοδική έκθεση τεχνολογίας που αναλύει την ιστορία των Υπολογιστών και τη ζωή με το Διαδίκτυο. Η  έκθεση “CONNECTED έρχεται να ανιχνεύσει την τεχνολογική εξέλιξη πίσω από αυτή τη νέα πραγματικότητα (εξέλιξη της μηχανής: υπολογιστής, σύνδεση των μηχανών: διαδίκτυο), να αποτυπώσει την έκταση της διασύνδεσης ανθρώπων και μηχανών, να επισημάνει τις προοπτικές που αυτή φαίνεται να έχει και να θέσει ερωτήματα για τις ευκαιρίες που αναδύονται και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. H διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 12/4/2022έως τις 28/2/2023.

Το 2ο μέρος της περιήγησης περιλάμβανε ξενάγηση στα εκθετήρια της Τεχνολογίας των Μεταφορών, της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Τεχνοπάρκου. Στον χώρο της Τεχνολογίας των Μεταφορών οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από την δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μεταφέρουν νοερά τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της αυτοκίνησης. Στον χώρο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας υπάρχουν εκθέματα από τους τομείς της  καθημερινής  ζωής,  των κατασκευών, της μηχανολογίας, της ναυπηγικής, του πολέμου, των τηλεπικοινωνιών κ.α. και αποτυπώνουν την σημασία της τεχνολογίας στην ανάπτυξη του αρχαιοελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Εκεί όμως που τα παιδιά χάρηκαν  ιδιαίτερα ήταν στον Τεχνοπάρκο, έναν χώρο διάδρασης. Σε αυτόν τον χώρο τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, πρωταγωνίστησαν και έμαθαν διασκεδάζοντας. Είδαν 40 αξιόλογα εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μία  ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η μηχανική κ.α.  μετατρέποντας την γνώση σε παιχνίδι. Η εκδρομή είχε άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στέφθηκε με επιτυχία, αφού μικροί και μεγάλοι απέκτησαν αξιόλογες και γενικές  γνώσεις με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πρώτα μεριμνάει για το καλό, την εκπαίδευση και την  ασφάλεια του προσωπικού της και έπειτα για όλα τα υπόλοιπα.