Άγιος Νικόλαος – Νέα Υόρκη: Έπειτα από 21 χρόνια εγκαινιάστηκε ο ιερός ναός στο «Σημείο Μηδέν»

302

Ιστορική η χθεσινή ημέρα Δευτέρα 4/07 για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους, καθώς ύστερα από 21 χρόνια, ο Ιερός Ναός του Αγίου  Νικολάου  στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη εγκαινιάζεται μετά την ανοικοδόμησή του. Ημέρα με έντονο συμβολισμό, αφού η 4η Ιουλίου είναι η μέρα που γιορτάζεται η Αμερικανική Ανεξαρτησία.

Στην Νέα Υόρκη άρχισε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία σηματοδοτεί την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής. Σήμερα έγιναν και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ημέρα με έντονο συμβολισμό καθώς η 4η Ιουλίου είναι η μέρα που γιορτάζεται η Αμερικανική Ανεξαρτησία.

Σε μια ιστορική τελετή και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Άγιου Νικολάου και Εθνικού Προσκυνήματος στο Σημείο Μηδέν του Μανχάτταν, 21 χρόνια μετά την καταστροφή του από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι αυτός ο ναός θα κοσμεί το σημείο μηδέν για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.

Πιστοί και σημαντικές προσωπικότητες παρέστησαν στα εγκαίνια, σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό καθώς ταυτόχρονα εορτάζεται η 4η Ιουλίου Ημέρα της αμερικανικής Ανεξαρτησίας, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και βρίσκεται σε εξέλιξη και η 46η κληρικολαϊκή συνέλευση για την οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Νέα Υόρκη ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής.

Μέσα από δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα χρόνων, έγινε ένα μικρό θαύμα όπως λένε οι ομογενείς και ο Άγιος Νικόλαος θα λειτουργεί ως Εθνικό Ιερό για όλες τις θρησκείες και σε μνήμη όλων όσοι χάθηκαν όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι.