Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

226

Πυροβολισμοί έπεσαν νωρίς το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο στη συνοικία Άμαγκερ Κοπεγχάγη της Δανίας, με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να κάνει αναφορά για πολλούς τραυματίες, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά του εμπορικού κέντρου Field’s, ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι έχουν πληγεί «πολλά άτομα».

Σε tweet της, η Αστυνομία της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι «ένα άτομο έχει συλληφθεί  σε σχέση με τους πυροβολισμούς στο Field’s».

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Έχουμε μαζική παρουσία στο χώρο και εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα. Θα σας ενημερώσουμε εδώ το συντομότερο δυνατό», αναφέρει εξάλλου το tweet της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν εκεί και να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών ενώ ζήτησε από όλους τους άλλους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.