Ο Κύργιος απέκλεισε τον Τσιτσιπά και μπήκε 16άδα (videos)

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Νικ Κύργιος κατόρθωσε να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-1 σετ και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Wimbledon.

258

Το ματς του Κύργιου με τον Τσιτσιπά τα είχε όλα. Ανατροπές, πολλά νεύρα και ένταση και από τους δυο παίκτες, σπουδαίο θέαμα και μια μονομαχία που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με τον Κύργιο να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7).

Πολλοί περίμεναν ένα πολύ δυνατό και κλειστό παιχνίδι και οι δυο παίκτες δεν μας απογοήτευσαν, μονομαχώντας για 3 ώρες και 17 λεπτά στο No.1 Court.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να το κερδίσει κάνοντας ένα άψογο tie-break, στο οποίο επιβλήθηκε με 7-2, ενώ ο Κύργιος δεν είχε απειληθεί με break point και είχε χάσει μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς στο 1ο σετ.

Ο Κύργιος παρότι είχε αρκετά νεύρα από το 1ο σετ, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί μετά την απώλειά του και συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά στο 2ο, για να φτάσει τελικά στο 1ο του break στο 10ο game και να το κερδίσει με 6-4.

Τα νεύρα ήρθαν μετά απ’ αυτό για τον Τσιτσιπά, που έστειλε μια μπάλα προς τις κερκίδες παίζοντας με τη φωτιά. Τιμωρήθηκε με code violation, με τον Κύργιο να διαμαρτύρεται έντονα και να υποστηρίζει πως ήταν μια κίνηση άξια αποβολής, κάτι με το οποίο δεν ήταν σύμφωνος ο διαιτητής, Damien Dumusois.

Ο Κύργιος ήταν καλύτερος και στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε νωρίς το break και “ξέφυγε” με 4-1. Ο Στέφανος ξέσπασε σε μια ακόμα μπάλα και τιμωρήθηκε με point penalty, κάτι που δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά ήταν χαρακτηριστικό της πνευματικής του κατάστασης σε εκείνο το σημείο. Ο Κύργιος έκλεισε το 3ο σετ με 6-3, αφού δεν απειλήθηκε στο σερβίς του.

Στο 4ο σετ αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά κανείς δεν έφτασε στο break. Ο Τσιτσιπάς έσβησε 6 ακόμα break points μέχρι το 7ο game, ενώ στο 8ο game προηγήθηκε με 3-4, 0-40 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ. Ήταν η σειρά του Κύργιου όμως να σβήσει break points και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Το υπόλοιπο παιχνίδι έγινε με κλειστή την οροφή, καθώς οι διοργανωτές επέλεξαν αυτό το χρονικό σημείο ώστε να μη διακοπεί το ματς λόγω σκότους σε κάποιο πιο κρίσιμο game. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για το 5-4 μετά την επανέναρξη του αγώνα και είχε ένα set point για το 6-4, αλλά ο

Κύργιος άντεξε ξανά και ισοφάρισε σε 5-5.

Τελικά το πολύ ισορροπημένο και αμφίρροπο 4ο σετ κρίθηκε στο tie-break, που ήταν εξίσου αμφίρροπο και ανοιχτό ως το τέλος. Ο Κύργιος έφτασε πρώτος στο match point, αλλά ο Τσιτσιπάς το έσβησε στο σερβίς του και είχε set point στο 7-6.

Ο Κύργιος το έσβησε στο σερβίς του και έφτασε σε 2ο match point, για να κάνει τελικά το καθοριστικό mini-break, “σφραγίζοντας” τη νίκη με ένα όμορφο drop shot για το 9-7 στο tie-break, μετά από 3 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.