Wimbledon: Ούτε τώρα στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Η "κατάρα" που στοιχειώνει τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του Wimbledon συνεχίζεται, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Tatjana Maria και έμεινε και φέτος εκτός 16άδας.

201

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από μια πολύ καλή Tatjana Maria με 6-3, 7-5 και αποχαιρέτησε για μια ακόμα φορά το Wimbledon στον 3ο γύρο.

Αυτή ήταν η 3η φορά για την 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια στον 3ο γύρο του Wimbledon και ούτε αυτή κατάφερε να “σπάσει την κατάρα” και να μπει στον 4ο γύρο.

H 34χρονη Γερμανίδα, μητέρα δυο παιδιών και γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού της με τα πολλά slice που ταιριάζει πολύ καλά στο γρασίδι, δεν άφησε τη Σάκκαρη να βρει καλό ρυθμό και έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ, για να κερδίσει τα 3 τελευταία games του και να το κατακτήσει με 6-3.

Πριν κάνει το break, είχε χρειαστεί να σβήσει 3 break points για να κρατήσει το σερβίς της στο 3ο game.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0, ενώ στο 5ο game είχε την ευκαιρία να κάνει και το double break, στο 1-4, 30-40. Η Maria άντεξε και μείωσε σε 2-4, σε ένα game που αποδείχτηκε πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη έφτασε στο 5-2 και σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ στο 9ο game, όμως δεν έκανε καλό game και η έμπειρη Γερμανίδα έκανε το break και μείωσε σε 5-4. Στη συνέχεια έσβησε 2 set points και κράτησε το σερβίς της για το 5-5, αλλάζοντας για τα καλά τις δυναμικές του momentum.

Η αποδιοργανωμένη Σάκκαρη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της ούτε στο 11ο game και η Maria έφτασε στο 2ο διαδοχικό break για να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στο σετ, με 6-5. Ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη, κάτι που έκανε αξιοποιώντας το 2ο match point της, για να κλείσει το ματς μετά από 90 λεπτά στο No.2 Court.

Στα 34 της χρόνια και μετά από 10 συμμετοχές στο Wimbledon και 35 συνολικά σε Grand Slams διοργανώσεις, η Maria κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στις “16” καλύτερες ενός major. Θα αναμετρηθεί με την πολύ φορμαρισμένη Jelena Ostapenko για μια θέση στα προημιτελικά.

Η Σάκκαρη, ημιφιναλίστ πέρσι στο Roland Garros και στο US Open, θα χρειαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο για να διεκδικήσει την πρόκριση στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon, που αποτελεί το μόνο Grand Slam που δεν το έχει πετύχει αυτό.