Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης  και Περιβάλλοντος ΠΚΜ και τους Προέδρους των φορέων των λαϊκών αγορών

426

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υποδέχθηκε στο γραφείο της στην Π.Ε. Πιερίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ., κο Κώστα Γιουτίκα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, κο Άγγελο Δερετζή, τον Πρόεδρο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Πιερίας, κο Νικόλαο Παπανικολάου, τον Πρόεδρο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, κο Κώστα Καρυπίδη και τον Πρόεδρο Επαγγελματιών Πωλητών Τροφίμων Ν. Πιερίας, κο Λεωνίδα Βουλγάρογλου, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πιερίας και προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου και Ανωνύμων Εταιριών, κα Σοφία Μανουτζοπούλου.

Κατά τη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα που έχει προκύψει από την αλλαγή της νομοθεσίας, κατά την οποία τροποποιούνται οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αφουγκράζονται και κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες και συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς πάντα με γνώμονα την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του εν λόγω κλάδου, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής οικονομίας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.