Wimbledon: Εμφατικός Τσιτσιπάς – και τώρα Κύργιος! (video+highlights)

Έναν από τους καλύτερους αγώνες του στη φετινή σεζόν του γρασιδιού πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Jordan Thompson και έκλεισε το μεγάλο παιχνίδι με τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο του Wimbledon.

301

Έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Νο.1 Court του All England Club, για να επιβληθεί του Jordan Thompson με 6-2, 6-3, 7-5 και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο Στεφ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 winners και 24 αβίαστα λάθη, αξιοποίησε τα 5 από τα 8 break points που δημιούργησε και κυριάρχησε κατά κράτος από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού, πραγματοποιώντας μια πειστική και ενθαρρυντική για τη συνέχεια εμφάνιση.

Στο 1ο σετ “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Αυστραλού, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να το κλείσει αρκετά γρήγορα στο 8ο game για το 6-2.

Στο 2ο σετ o Thompson έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε πολύ καλά και κέρδισε τα 5 επόμενα games, για να φτάσει στο 6-3 και στην κατάκτηση του σετ.

Ο Thompson δεν σταμάτησε να παλεύει και στο 3ο σετ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε όλα τα games μέχρι και το 5-5. Στο 12ο game ωστόσο ήρθε η ευκαιρία του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να πιέζει τον αντίπαλό του και να φτάνει σε τριπλό match point στο 5-6, 0-40. Χρειάστηκε την 3η ευκαιρία του, αλλά έκανε το break και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 42η φετινή νίκη του Τσιτσιπά, που έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον στο tour. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Wimbledon πριν 4 χρόνια, το 2018, όταν είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο.

Θα προσπαθήσει να το επαναλάβει αυτό το Σάββατο, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Νικ Κύργιο, αναζητώντας και τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του από τον Ελληνοαυστραλό στο Χάλε.

Θα είναι η 5η του συνάντηση με τον Κύργιο στο tour, έχοντας κερδίσει μόνο μια απ’ αυτές, στο Laver Cup το 2021, με 6-3, 6-4. Ο Κύργιος ήταν νικητής τις άλλες 3 φορές, στην Ουάσινγκτον το 2019, στο ATP Cup το 2020 και στο Χάλε φέτος, με όλες τις αναμετρήσεις να πηγαίνουν σε τρία κλειστά σετ.