Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σε μονοπάτια κλασικών λαϊκών τραγουδιών η καλοκαιρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο Λιτόχωρο

336

Διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών ερμήνευσε η Λαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2022. Οι μαθήτριες και μαθητές, υπό τη μουσική διεύθυνση της κας Ελένης Κόγια, ερμήνευσαν κάποια από τα μεγάλα κλασικά δημιουργών όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Ζαμπέτας, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Σπανός, κ.α.

Το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που κατέκλυσε το ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, ήταν το επιστέγασμα της επιτυχίας της εκδήλωσης των ταλαντούχων μαθητριών και μαθητών που συνθέτουν την Λαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Αποσπάσματα της χθεσινής συναυλίας μπορείτε να βρείτε στο κανάλι του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο youtube και στο www.dion-olympos.gr

H επόμενη προγραμματισμένη συναυλία του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο των θερινών μουσικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στις 9 μμ στο Κάστρο του Πλαταμώνα από τους “Μελωδούς της Παράδοσης”, το σχήμα έντεχνης και παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής που αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς της Κατερίνης. Οι “Μελωδοί της Παράδοσης” θα παρουσιάσουν ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο του Απόστολου Καλδάρα για τη Μικρά Ασία καθώς και έντεχνα τραγούδια σε παραδοσιακούς δρόμους.

Από ροκ μουσική έως λαϊκή και έντεχνη έως pop, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί φέτος το καλοκαίρι να απολαύσετε βραδιές γεμάτες δυνατές ερμηνείες, ονειρικές μελωδίες και ενορχηστρώσεις.