ΕΔΕ για την καταχώρηση του «Τurkaegean» διέταξε ο Γεωργιάδης

279

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η Τουρκία προσπαθεί να οικειοποιηθεί το όνομα Αιγαίο, επιδιώκοντας να καθιερώσει το όνομα «τουρκικό Αιγαίο» για τις διακοπές των τουριστών στις μικρασιατικές ακτές.

Τα παράλια της δυτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος.

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου».

Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».

Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διατάσσεται κατόπιν εντολής του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean».

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή  Σωτήρης Αναγνωστόπουλος  διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτικήδιπλωματική και υπηρεσιακή δράση.