Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ελληνο-Ισραηλινό Φόρουμ

219

Στην ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων  των δύο χωρών στον τομέα εκπαίδευσης, πολιτισμού κ.ά. επικεντρώθηκε η κυρία Μάνη, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, που συνεδρίασε χθες στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ.

Κορυφαίοι πολιτικοί, διπλωμάτες, καθηγητές, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο συμμετείχαν στο φόρουμ, που έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και με την υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Κεντρικός ομιλητής στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο Amikam Nachmani, Επίτιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Bar Ilan του Ισραήλ, με πλήθος ακαδημαϊκών διακρίσεων και με ειδίκευση στη σύγχρονη ιστορία, την πολιτική και τον πολιτισμό των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Βουλευτής, καλωσόρισε τον κ. Nachmani στην Ελλάδα και επισήμανε τις άριστες στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, οι οποίες συνεχώς ενδυναμώνονται. Τόνισε δε, ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές συνεργασίας και σε άλλους τομείς πέρα από πολιτικό επίπεδο, όπως στον τομέα του εμπορίου, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Οι δύο λαοί μοιράζονται πολλά κοινά και η πατρίδα μας βλέπει πάντα στο Ισραήλ έναν αξιόπιστο εταίρο και ένα στρατηγικό σύμμαχο