Wimbledon: Με το δεξί η Σάκκαρη

H Μαρία Σάκκαρη έκανε έναν καλό αγώνα στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Zoe Hives και εξασφάλισε την παρουσία της στον 2ο γύρο του τουρνουά

223

Η Σάκκαρη κέρδισε την προερχόμενη από τα προκριματικά Hives με 6-1, 6-4 στην πρεμιέρα της στο φετινό Wimbledon και πήρε μια σχετικά άνετη πρόκριση για τον 2ο γύρο του βρετανικού Grand Slam.

Ήταν μια νίκη που θα μπορούσε να έρθει ακόμα γρηγορότερα για την Ελληνίδα τενίστρια, που είχε 19 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε τα 6 από τα 13 break points που είχε στο ματς.

Αφού κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, η Σάκκαρη έκανε καλό ξεκίνημα και στο 2ο, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2. Η Hives ωστόσο έπαιξε πολύ καλά τα επόμενα λεπτά και χωρίς φυσικά να έχει να χάσει τίποτα, έβγαλε μεγάλα χτυπήματα και μείωσε σε 5-4.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε match point για το 6-2, δεν έχασε την ψυχραιμία της και κατάφερε να κάνει νέο break στο 10ο game, για να κλείσει το 2ο σετ στο 6-4 και να “κλειδώσει” τη νίκη της σε 78 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο η Μαρία θα αντιμετωπίσει μια εκ των Daria Saville και Viktorija Tomova.