Θανάσης Μαρτίνος: Ο χαμός της συζύγου, το σπίτι που κάηκε στη φωτιά, η αναπηρία και ο μοναχικός θάνατος

222

Ο αείμνηστος Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία και παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστος.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είχε παίξει σε πάνω από 50 ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος κ.α: Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981),Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972), Συμμορία εραστών (1972), Η αρχόντισσα του κάμπου (1971), Ένας χίπης με φιλότιμο (1970), Ο δοσίλογος (1970), Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968), Γοργοπόταμος (1968), Ο τρελός τα `χει 400 (1968), Φωνάζει ο κλέφτης (1965), Δεσποινίς διευθυντής (1964).

Τα κινητικά προβλήματα και ο απεγκλωβισμός λόγω φωτιάς

Ο Θάνος Μαρτίνος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα. Το περασμένο Πάσχα, κινδύνεψε η ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην Καλλιθέα από ένα καντήλι.

Συγκεκριμένα, έχοντας στα χέρια του τη λαμπάδα προσπάθησε να ανάψει το καντήλι του σπιτιού του στην Καλλιθέα. Όμως του έπεσε από τα χέρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και το σπίτι να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ευτυχώς η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα, τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενήθηκε.

Μάλιστα η Άννα Φόνσου είχε γράψει εκείνη την περίοδο στο προφίλ του ιδρύματος στο Facebook για όσα συνέβησαν στον Θάνο Μαρτίνο: «Πριν λίγες ημέρες έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο μου Μάρκο Τάγαρη για να φιλοξενήσουμε τον Θάνο Μαρτίνο, τον ηθοποιό, του οποίου το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος έχει κινητικά προβλήματα. Φυσικά και δέχτηκα αμέσως να έρθει εδώ προσφέροντάς του το δικό μου δωμάτιο στον έκτο όροφο μέχρι να αποκαταστήσουν έστω δύο δωμάτια στο σπίτι του για να μπορέσει να επανέλθει στον χώρο

Το τέλος

Μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του συζύγου, ο Μαρτίνος έμεινε μόνος έχοντας συντροφιά τις αναμνήσεις μιας σπουδαίας καριέρας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.