Ελλάδα – Γερμανία 16-8: Συνέτριψε τους Γερμανούς και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με τη Γερμανία, επικράτησε 16-8 και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

127

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Γερμανία η Εθνική γνώριζε πως απλή νίκη θα της αρκούσε. Οι διεθνείς δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια και συνέτριψαν τους Γερμανούς 16-8.

Με αυτή τη νίκη η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών εξασφάλισε την πρόκριση της ως πρώτη στα προημιτελικά όπου θα περιμένει να μάθει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Με δεδομένη την τεράστια διαφορά δυναμικότητας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι διεθνείς θα μπορούν να προετοιμάζονται ήδη για τον προημιτελικό της Τέταρτης κόντρα στις ΗΠΑ.

Το ματς δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής αφού από την αρχή η Εθνική μας ήταν σοβαρή σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι διεθνείς με πλουραλισμό στο σκοράρισμα κατάφεραν από νωρίς ξεφύγουν στο σκορ, ενώ την ίδια ώρα ήταν συγκεντρωμένη στο αμυντικό κομμάτι και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Γερμανούς.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 4-2, 3-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Γερμανία: Σένκελ, Μπόζιτς 2, Κόρμπελ 1, Ρότερμουντ, Σούτζε 1, Γιάνγκλινγκ 1, Στελέζκι 1, Κούπερς, Ντολφ, Κούμπισχ 1, Σχίπερ, Γκάνσεν 1, Γκοτζ.