Η Μαγιόρκα του ανήκει! (videos)

Μετά από έναν τελικό με αρκετές συγκινήσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε τελικά να "λυγίσει" τον Roberto Bautista Agut και να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του στο γρασίδι, στην πρώτη του επίσκεψη στο τουρνουά της Μαγιόρκας.

183

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα τουρνουά προετοιμασίας πριν πάει στο Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Roberto Bautista Agut με 6-4, 3-6, 7-6 (2) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Mallorca Championships.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αγωνίστηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο γρασίδι στο ATP Tour, κατέκτησε τον 2ο φετινό του τίτλο, μετά από το Monte-Carlo Masters, τον 1ο φυσικά στο γρασίδι και τον 9ο συνολικά στην καριέρα του (9-12 σε τελικούς).

Επίσης, έφτασε τις 40 νίκες στη φετινή σεζόν (40-13), έχοντας με διαφορά τις περισσότερες στο tour, αφού αμέσως επόμενος είναι ο Carlos Alcaraz με 32 νίκες.

Όλα αυτά, ενώ εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα ξεπεράσει ξανά τον Casper Ruud και θα είναι στο Νο.5 της ΑΤΡ από τη Δευτέρα.

Ο Τσιτσιπάς είχε αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει νωρίτερα αυτό το παιχνίδι, βρήκε όμως σθεναρή αντίσταση από τον Bautista Agut, που με κάποιο τρόπο κατάφερνε συνεχώς να επιστρέφει στο ματς!

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ανήκαν ολοκληρωτικά στον Στέφανο, που κέρδισε τους 16 από τους 20 πρώτους πόντους του τελικού και προηγήθηκε με 4-0 μέσα σε ένα τέταρτο! Ήταν μάλιστα μπροστά με 15-30 στο 5ο game, αλλά ο Bausita Agut πήρε τους 3 επόμενους πόντους και κέρδισε το πρώτο του game στο ματς.

Μετά απ’ αυτό πήρε ψυχολογία ο 34χρονος Ισπανός, που έπαιζε πολύ καλύτερα και κατάφερε να κάνει και το break, για να μειώσει σε 4-3, κερδίζοντας μάλιστα και τους 2 πρώτους πόντους του 8ου game.

Σε ένα κρίσιμο σημείο, στο 4-3, 0-30, ο Στέφανος κατάφερε να σταματήσει το σερί του Ισπανού και να κρατήσει το σερβίς του με 4 διαδοχικούς πόντους για το 5-3, ενώ στο 10ο game έκανε ένα love service game για να κλείσει το 1ο σετ με 6-4.

Μετά απ’ αυτό ο Στεφ έκανε καλύτερο ξεκίνημα και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με break στο 3-1. Ο Bautista Agut ωστόσο κατάφερε να κερδίσει 5 games στη σειρά, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-3 και να επιστρέψει για τα καλά στον τελικό.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος έκανε και πάλι πρώτος το break, για να “ξεφύγει” αυτή τη φορά με 4-1. Είχε ένα break point για να κάνει και το 5-1 ο πρωταθλητής μας, που μπορεί να μην το εκμεταλλεύτηκε, όμως πήρε το love service game στη συνέχεια, για το 5-2.

Και ενώ όλα έδειχναν πως δεν υπήρχε γυρισμός, ο Bautista Agut κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιστρέψει ξανά στο ματς, κρατώντας το σερβίς του σε ένα δύσκολο game για το 5-3 και κάνοντας και το break στη συνέχεια για το 5-4.

Με love service game έφτασε στο 5-5 ο 34χρονος και ο Στεφ χρειάστηκε 3 ισοπαλίες στο επόμενο game, για να αποφύγει τα χειρότερα και να υπερασπιστεί το σερβίς του, περνώντας και πάλι μπροστά με 6-5. O Bautista Agut έστειλε το σετ σε tie-break με δεύτερο διαδοχικό love service game.

Και ενώ στα τελευταία λεπτά ο Bautista Agut ήταν εκείνος που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court, o Στέφανος επανήλθε με ένα άψογο tie-break, στο οποίο παρέμεινε αλάνθαστος, δεν άφησε περιθώρια από τη γραμμή του σερβίς και έκανε και δυο mini-break στο σερβίς του Ισπανού, για να επιβληθεί με 7-2 και να πάρει τελικά τη νίκη σε 2 ώρες και 31 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Στέφανου σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Bautista Agut, με τον Έλληνα τενίστα να βελτιώνει το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 40-13, ενώ στη Μαγιόρκα έχει 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Τσιτσιπάς είναι πλέον ο νεότερος παίκτης στο tour που έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν τίτλο σε κάθε επιφάνεια και ο πρώτος γεννημένος το 1994 ή αργότερα που τα καταφέρνει. Στο χώμα και σε σκληρές επιφάνειες έχει κερδίσει από 4 τίτλους.