Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Σε επίσημη αποστολή στην Αρμενία ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής

258

Πρώτη μέρα εργασιών στην Αρμενία στο συνέδριο με θέμα τη  Διδυμοποίηση (Twinning) του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Η κυρία Μάνη συμμετέχει μαζί με τους Βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Μαρία Κεφάλα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής σε επίσημη αποστολή της Βουλής στην Αρμενία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) με την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Στο εν λόγω έργο, και κατόπιν σχετικής ανταγωνιστικής διαδικασίας, η Βουλή των Ελλήνων ηγείται ως επικεφαλής, έχοντας ως εταίρο το Ιταλικό Κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, οι Έλληνες Βουλευτές συζήτησαν με Αρμένιους συναδέλφους τους και υπηρεσιακούς κρατικούς παράγοντες τρόπους περαιτέρω σύσφιξης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προς την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, με στόχο τη βελτίωση της νομοθετικής και νομοπαρασκευαστικής λειτουργίας της.

Το συνέδριο θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με παρουσιάσεις και συζητήσεις αναφορικά με την ενίσχυση των κοινοβουλευτικών λειτουργιών της Αρμενίας, την πιλοτική εφαρμογή νομοθεσίας καθώς και τη Συμφωνία εταιρικής σχέσης Αρμενίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEPA).