1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους – Ένα Μοναδικό Ταξίδι Γεύσεων & Εμπειριών ξεκινά!

191

Αύριο Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου – Άγιος Δημήτριος, Δήμος Κατερίνης

 

Σε μία γαστρονομική γιορτή με θεματικές διαδρομές εμπειρίας απλωμένες στα Πιέρια Όρη, σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα και τους ανθρώπους που επενδύουν στην ευλογημένη αυτή γη, μας προσκαλεί η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δ. Κατερίνης. Ο λόγος για το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους, στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, αύριο Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου. Το διήμερο  γιορτής πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας, του πολιτιστικού συλλόγου και επιχειρηματιών του τουρισμού του Άη – Δημήτρη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου Πιερίας, να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις, καθώς και να συμμετέχουν σε γαστριμαργικές, φυσιολατρικές και ιστορικές παράλληλες εκδηλώσεις, από τον Άγιο Δημήτριο έως την Ράχη, την Άνω Μηλιά και το Ελατοχώρι, απολαμβάνοντας παντού μοναδικές γεύσεις του τόπου.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης γιορτής διαμορφώνεται ως εξής:

 Σάββατο 25/06/2022

10.30 π.μ.           Λεωφορείο Κατερίνη Αγ Δημήτριος (ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ)

10.30 π.μ.           Περιπατητική διαδρομή και κέρασμα, Αγ. Δημήτριος (Ελένη Δημάτη/                                    Σωτηρία Ουσταμπασίδου)

11.30 π.μ.           Λεωφορείο Αγ. Δημήτριος – Ράχη

12.00 μ.              Επίσκεψη σε παραγωγό / Κερασοπαραγωγός Μπίνιας Κώστας , Ράχη

13.00                 Λεωφορείο Ράχη – Αγ. Δημήτριος

13.00-20.00        Παραγωγοί, Αγ. Δημήτριος/κέντρο

16.00                  Live cooking – Μαγειρική επίδειξη/Παραδοσιακή Χορτόπιτα,                                                Αγ.Δημήτριος/κέντρο – Ξενοδοχείο Δημάτη

17.00                  Live cooking – Μαγειρική επίδειξη/Μαύρος χοίρος στη γάστρα με                                        μυρωδικά Ολύμπου, Αγ. Δημήτριος/κέντρο – Ξενοδοχείο Δημάτη

18.30                  Λεωφορείο Κατερίνη επιστροφή

19.00                  Tasting – Τυρί & Κρασί, Αγ. Δημήτριος/Ξενοδοχείο Δημάτη (Chef Stories).

 

Κυριακή 26/06/2022

9.30 π.μ.             Λεωφορείο Κατερίνη – Αγ. Δημήτριος (ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ)

11.00 π.μ.           Λεωφορείο Αγ. Δημήτριος – Μηλιά

12.00 μ.              Διαδρομή και ιστορική επίσκεψη, Εκκλησία Αγ. Παρασκευής, Μονή Κοσμά                            του Αιτωλού, Πύργος Λαζαίων-αρχ/κός χώρος, μονοπάτι της Αγάπης.                                  (Άνω  Μηλιά-Πούλιος Γιάννης/ Σωτηρία Ουσταμπασίδου).

13.00                  Λεωφορείο Άνω Μηλιά – Ελατοχώρι

14.00                  Επίσκεψη σε παραγωγό/Γευσιγνωσία τσάι (4 είδη)

Επίσκεψη στο εργαστήριο, Πλατεία Ελατοχώρι (Αναστασία Μποστανίτη/                              Αντώνης  Λιάβας Διεθ. Δημ. Σχολείου Ρητίνης)

15.15                  Επιστροφή στον Αγ. Δημήτριο

11.00-19.00        Παραγωγοί, Αγ. Δημήτριος/κέντρο

16.00                  Live cooking – Μαγειρική επίδειξη (Παραδοσιακή Μαγείρισσα :                                            Κεφτεδάκια  με κουρκούτι), Αγ. Δημήτριος/κέντρο-Πολιτιστικός Σύλλογος

17.00                  Live cooking – Μαγειρική επίδειξη (Φασόλια Αγ. Δημητρίου),                                              Αγ.Δημήτριος/κέντρο Πολιτιστικός Σύλλογος

17.00                 Tasting Βότανα Μέλι, Αγ. Δημήτριος / Κτήμα Μπέλλου

Σημείωση: Για τις παράλληλες εκδηλώσεις εκτός Αγ. Δημητρίου, ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει για τους επισκέπτες λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει και θα επιστρέψει στην έδρα του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες – Γραφείο Τουρισμού: 2351772448 / 6938885883 Ευάγγελος Νικολαΐδης & Γραφείο Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δ. Κατερίνης: 2351034000 Χριστίνα Σιδηροπούλου.