Βαγγέλης Λαγδάρης : «Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

271

Ο κ. Μανώλας την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, αφού δεν μπορεί πια να κρύβεται, αναγκάστηκε να ομολογήσει και όσα βρίσκονται στην ….. αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Προσπερνούμε τα διαδικαστικά για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την «λιποταξία του», όπως και το γεγονός ότι εξαιτίας της ιδεολογικής και εξουσιαστικής του τύφλωσης αμφισβητεί ακόμη και το επίθετό μου θέτοντάς το εντός εισαγωγικών (ή μήπως πέρα από την άγνοια της χρήσης των σημείων στίξης, αυτό μαρτυρά τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την αδυναμία του να δεχτεί έστω και στοιχειώδη κριτική;) και έρχομαι στην ουσία της απάντησής του.

Επιτέλους στην απάντησή του παραδέχεται ότι η προηγούμενη διοίκηση ανέσυρε από την αφάνεια, επικαιροποίησε και χρηματοδότησε την παλιά μελέτη για την άρδευση του δήμου Πύδνας Κολινδρού από τον Αλιάκμονα. Είναι αυτή που αμφισβητούσε προεκλογικά και μάλιστα κατά την προσφιλή του συνήθεια μας απειλούσε ότι θα ελεγχθούμε για το υπέρογκο ποσό (2.500.000€) της μελέτης. Τώρα αφού δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια και αφού εδώ και τρία χρόνια δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, και είναι ο μόνος υπεύθυνος για την καθυστέρηση της δημοπράτησης και για όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται, επικεντρώνεται στον τίτλο, επειδή διατηρήσαμε την αρχική ονομασία « Βεργίνα -Αιγίνιο», αγνοώντας – ηθελημένα ή αθέλητα – ότι η αλλαγή του τίτλου θα επέφερε καθυστερήσεις και θα έμπλεκε στον γραφειοκρατικό Μινόταυρο της Ελληνικής διοίκησης.

Φυσικά, ο τίτλος δεν προδικάζει την έκταση των αρδευόμενων εκτάσεων, αφού συμπεριλάμβανε ρητώς όλες τις δημοτικές ενότητες (Κολινδρού, Μεθώνης, Πύδνας).

Επίσης παραδέχεται ότι το Υπουργείο συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό του τη δημοπράτηση της σύμβασης για εκπόνηση μελέτης και ότι θα μεριμνήσει για την κατασκευή του έργου με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ωστόσο, και ενώ εκ των πραγμάτων έχει διαψευστεί οικτρά, έχει το θράσος να μας κατηγορεί ότι λέμε ψέματα γιατί η μελέτη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (λες και οι άλλες χρηματοδοτήσεις για μελέτες και έργα δεν προέρχονται από δημόσιες δαπάνες) και ότι το στάδιο υλοποίησης επίκειται …. Το ουσιώδες κ. Μανώλα, είναι ότι πρόκειται για ένα έργο που αφορά τον Δήμο μας, και μάλιστα για ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας για την οικονομία του τόπου μας και όχι ποιος αναλαμβάνει τη μελέτη. Φυσικά, αν διαθέταμε Τεχνική υπηρεσία επαρκώς στελεχωμένη, μπορούσαμε να αναλάβουμε εμείς τη σύνταξη και επικαιροποίησή της.

Είναι πράγματι εκπληκτικό να βλέπει κανείς τον κ. Μανώλα να καταφεύγει σε σοφιστείες, σε μια απλοϊκή και προπαντός παραπλανητική τακτική με λεκτικές ακροβασίες και νοηματικά άλματα που θα ζήλευε ακόμη και νομπελίστας λογοτέχνης, προκειμένου να αποκρύψει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Αλλά ας το καταλάβει ότι με μισές αλήθειες και χονδροειδή ψέματα δεν αλλάζει η πραγματικότητα ούτε οι διαρκείς απειλές του μας αγγίζουν. Απλώς αποκαλύπτουν τη μονομανία του να ποινικοποιεί την πολιτική ζωή, να διχάζει την τοπική κοινωνία και να αντιδρά ανάρμοστα για πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, καθώς πλησιάζει η ώρα της … αποκαθήλωσής του, η συμπεριφορά του γίνεται ακόμη πιο ανεξήγητη και απρόβλεπτη. Ας είναι. Ψυχραιμία κ. Δήμαρχε. Όλα στο φως!