Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Πιερίας

277

Προ 15 ημερών η Βουλευτής επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, και του έθεσε τα προβλήματα στην Εθνική Οδό της Πιερίας, που έχουν προκύψει λόγω των πρόσφατων έργων.

Τόνισε ότι το χρονικό σημείο που πραγματοποιούνται, εν μέσω του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, και οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (αμφιδρομήσεις και μείωση λωρίδων κυκλοφορίας) δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις στους επισκέπτες που επιθυμούν να μεταβούν οδικώς στην Πιερία.

Τα προβλήματα είναι πιο έντονα πλησίον της περιοχής του Μακρυγιάλου, όπου τα έργα πραγματοποιούνται σε μεγάλο μήκος του δρόμου, με συνέπεια η κυκλοφορία να περιορίζεται σε μία μόνο λωρίδα, δημιουργώντας τεράστιες καθυστερήσεις στη διέλευση των οχημάτων.

Αντίστοιχο πρόβλημα εντοπίζεται και στην έξοδο προς την παραλία του Βαρικού, η οποία κλείνει διαδοχικά, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η κυρία Μάνη τόνισε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία των επισκεπτών αλλά και η επικινδυνότητα στα συγκεκριμένα σημεία μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να αποτελέσουν ένα σημαντικό πλήγμα για τον οδικό τουρισμό της Πιερίας και συνακόλουθα για τον τουριστικό κλάδο και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Επισήμανε βέβαια ότι τα συγκεκριμένα έργα αναβάθμισης κατά μήκος του οδικού δικτύου της Πιερίας, που έχουν ανατεθεί προς υλοποίηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, σαφώς και πρέπει να πραγματοποιηθούν και είναι σημαντικά τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί μία λύση, ώστε να μη ζημιωθεί ο τουρισμός και η τοπική οικονομία της Πιερίας. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση του Υφυπουργού και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου για το ζήτημα αυτό.